IFA 2017: a drónok is okosodnak

Kapcsolódó cikkek

IFA 2017: a drónok is okosodnak

IFA 2017: a drónok is okosodnak

még több IoT

2 perc

Azt, hogy a drónokban a mai napig rengeteg lehetőség rejlik, mi sem bizonyítja jobban, minthogy a berlini szakkiállításon megújított és új darabokat egyaránt meg lehet tekinteni.

A DJI hardveres frissítést adott a Mavic Pro és Phantom 4 Pro modelleknek, valamint új szoftverekkel bővítette az apró DJI Spark-ot. Mindemellett továbbfejlesztett termékkel is debütált. Az új Mavic Pro Platinum körülbelül 11 százalékkal hosszabb ideig képes a levegőben maradni, a használata közben fellépő zajszint pedig nagyjából 60%-kal alacsonyabb, mint hasonló társaié. A Phantom 4 Pro pedig új, sötétszürke színben is elérhető az Obisidian fantázianév alatt.

Szigorítaná a drónok repülését az európai légi ipar

A Mavic Pro Platinum titka az új elektronikus fordulatszám-szabályozókban és új propellerekben rejlik. Ugyanakkor maguk a propellerek külön is megvásárolhatóak, és a meglévő Mavic Pro motorjával is kompatibilisek, így önmagukban ezek miatt várhatóan nem fognak sokan beruházni a Platinumba.

A gyártó piacon elérhető legapróbb modellje, a DJI Spark új, Sphere elnevezésű funkciót kapott. Ennek köszönhetően a felhasználó gömbre emlékeztető, halszem-hatású panorámaképeket készíthet, amelyeket mellesleg közvetlenül meg is oszthat a közösségi médiában. A tervek szerint az új funkció egy firmware-frissítés révén, várhatóan a DJI GO 4 okostelefonos applikáción keresztül lesz majd elérhető.

Az új Mavic Pro Platinum 1 099 dollárért (körülbelül 280 ezer forintért), a Phantom 4 Pro Obsidian pedig 1 499 dolláros (nagyjából 380 ezer forintos) áron lesz majd megvásárolható szeptembertől.

Forrás: TechCrunch