IFA 2017: új technológiák a jövő szolgálatában

IFA 2017: új technológiák a jövő szolgálatában

IFA 2017: új technológiák a jövő szolgálatában

még több IoT

4 perc

A Samsung a berlini IFA kiállításon mutatta be legújabb fogyasztási cikkeit és innovatív technológiáit. A vállalat az új viselhető kiegészítők bemutatása mellett hangsúlyozta az IoT szabványosításában betöltött szerepét is.

Az IFA 2017 kiállításon a dél-koreai gyártó három új viselhető okoseszközt leplezett le. A sokoldalú Gear Sport okosóra biztosítja mindazt a funkcionalitást, amelyet a felhasználók manapság elvárnak egy fitneszkütyütől: telis-tele van olyan funkciókkal, amelyeket azon felhasználók hasznosítanak, akik nem húznak éles határt a hétköznapi életük és a wellness közé. Így a készülék a beépített GPS-en kívül futásintenzitást mérő és táplálkozást nyomon követő funkciókkal is rendelkezik.

Az új okosórával ráadásul a gyártó összes IoT-képes eszköze irányítható, így egy PowerPoint prezentáció során vagy a virtuális valóság irányításakor távirányítóként szolgálhat, de a Samsung Pay alkalmazáson keresztül az NFC-képes variánssal akár fizethetünk is.

A vállalat emellett bemutatta a Gear Fit2 Pro GPS-képes fitneszkarkötőt. Nem számít, hogy terepen vagy vízben vagyunk, az ívelt 1,5 colos Super AMOLED kijelzős eszköz képes nyomon követni számos aktivitásunkat. Annak érdekében, hogy a készülék az úszás során is maximálisan kihasználható legyen, a karperec öt atmoszféra nyomásig (azaz akár kb 50 méterig) vízálló.

Ráadásul a Samsung partnerségre lépett a Speedoval és közösen létrehozták a Speedo On-t, amely alkalmas bármely, medencében végzett gyakorlat nyomon követésére. Az applikáció segítségével a csapások számától kezdve a tempóig bármilyen paraméter mérhető, sőt az eszköz a karcsapások típusai között is különbséget tud tenni.

A Spotify-jal együttműködve a Samsung az eszközökön keresztül akár offline hozzáférést is biztosít a felhasználók számára a teljes zenei kínálathoz, melyhez nagyszerű párosítás a szintén idén bemutatott Gear IconX vezeték nélküli fülhallgató.

Az IoT szabványosítása

A cég az Open Connectivity Foundation (OCF) gyémántfokozatú tagjaként vezető szerepet vállal a globális IoT-technológiák szabványosításában. Az iparágon belül a Samsung az első, amely az OCF tanúsítványát megkapta okostévéi, Family Hub hűtőszekrénye és légkondicionálói számára, valamint ezt a minősítést az év során ki szándékozik terjeszteni az összes háztartási készülékére is. 

Az OCF tanúsítvány nyílt kompatibilitást tesz lehetővé a tagvállalatok különböző termékei között. Jelenleg már több mint 390 vállalat csatlakozott a kezdeményezéshez, és három év alatt 20 milliárd IoT-terméket szinkronizáltak az OCF szabványával.