Így érheti el időben a repülőgépét

Így érheti el időben a repülőgépét

Így érheti el időben a repülőgépét

még több IoT

1 perc

Októbertől a KLM európai járatain új poggyászdíjak lépnek érvénybe. A légitársaság ugyanakkor egy vadonatúj fejlesztést és útvonaltervezőt kínál az amszterdami Schiphol reptéren az átszálló utasoknak.

Ezen a nyáron a KLM jeladókat szerelt fel a Schiphol repülőtéren a várókba és a folyosókra. A légitársaságok közül a holland légitársaság az első, amelyik a jeladó technológiát használja beltéri navigációs szolgáltatásához.

A megoldást az elmúlt hónapokban az utasok segítségével tesztelték, fejlesztették. Amint az utasok a KLM okostelefonos applikációt és a Bluetooth-t bekapcsolják, valamint csatlakoznak az internetre, jelzéseket kapnak, amely felajánlja a segítséget a csatlakozási kapu megtalálásához.

Az alkalmazás megmutatja az útvonalat és a cél eléréséhez a várható időtartamot. Így az utazók kényelmesen ki tudják számolni, hogy mennyi idő áll a rendelkezésükre.

A beltéri navigációs rendszer akkor is segít, ha az utas gépe egy másik emeletről indul. Az útvonal és az időtartam minden alkalommal frissül, ha az utas elhalad egy jeladó mellett.

A szolgáltatás egyelőre Android okostelefonokon érhető el, de hamarosan az iOS platformokon is működésbe lép.