Íme, a viselhető okoskamera kutyáknak

Kapcsolódó cikkek

Íme, a viselhető okoskamera kutyáknak

Íme, a viselhető okoskamera kutyáknak

még több IoT

1 perc

A PetNow hám használatával a gazdik távolról is könnyen szemmel tarthatják kedvenceiket.

Korábban már többen (például a GoPro és a Sony) is fejlesztettek „okoshámot”, a közösségi finanszírozás keretében megalkotott PetNow rendszer azonban néhány további funkciót kínál azok számára, akik a kutya szemszögéből szeretnék látni a világot.

A készülék három részből áll. Egy puha, könnyű, „lélegző” hevederből, egy Wi-Fi-hez csatlakoztatható HD videókamerából, amely könnyedén ráilleszthető a hámra, valamint egy iOS és Android operációs rendszerre egyaránt elérhető alkalmazásból. Mindezt a kutyatartók használhatnák akár néhány egyedi felvétel elkészítéséhez is, de a fejlesztés célja elsősorban a házi kedvencek szemmel tartása a gazdik távollétében.

Az alkalmazás segítségével ugyanis bármikor élőben tekinthetők meg a 1080p/30fps felvételek, a kétirányú audiorendszeren keresztül pedig a tulajdonosok beszélhetnek is az ebekhez. Az már ugyanakkor más téma, hogy a kutyák képesek-e felismerni, hogy a kamerából jövő hangok gazdájuktól származnak.

A fejlesztés akkor is jól jöhet, ha az állat éjjel a ház kivilágítatlan részében járkál, a kamera éjjellátó rendszere ugyanis ebben az esetben is közvetíti a történteket.

A kapcsolódó applikáció a videók rögzítésére és megosztására, illetve állóképek készítésére is alkalmas. Ha pedig valaki nem szeretné az állaton „rögzíteni” a kamerát, akkor egyszerűen elhelyezheti azt valahol a megfigyelni kívánt helyiségben.

A termék közösségi finanszírozási kampánya a Kickstarter oldalán már eredményesen lezárult. A hám ötféle méretben készült, a teljes készlet pedig a tervek szerint 169 dolláros áron kerül majd kereskedelmi forgalomba. A kamerából háromféle dizájn választható a kutya „személyisége" vagy külseje alapján: kisördög, hörcsög (?) és medve. Ön melyiket választaná?

Forrás: