Íme, BB-8 utódja – A robotlabda árnyékként követi gazdáját

Kapcsolódó cikkek

Íme, BB-8 utódja – A robotlabda árnyékként követi gazdáját

Íme, BB-8 utódja – A robotlabda árnyékként követi gazdáját

még több IoT

1 perc

A leginkább a Star Wars filmekből ismert robot és egy teniszlabda keresztezésére emlékeztető Ballie lesi tulajdonosa minden kívánságát.

A Samsung fejlesztését a vállalat szórakoztató-elektronikai üzletágának elnök-vezérigazgatója, H.S. Kim mutatta be a CES 2020 expón. Az apró, guruló házirobotot elsősorban a mindennapok megkönnyítésére szánják.

A mesterséges intelligenciának, a beépített kamerának és a kapcsolódó okostelefonos alkalmazásnak köszönhetően Ballie – amit leginkább labdácskának lehetne fordítani – képes felmérni és „fejben tartani” tulajdonosa igényeit, valamint megfelelően reagálni is azokra.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a robot – IoT-kompatibilitásának köszönhetően – egyfajta házvezetőként „viselkedik” a többi intelligens otthoni készülékkel szemben. Ha például a házi kedvenc szétszórna valamit, Ballie már utasítja is az intelligens robotporszívót, hogy takarítsa fel azt. Kamerájával folyamatosan monitorozza a lakást, és szokatlan események észlelésekor azonnal akcióba lép.

Továbbá gazdája életét is figyelemmel kíséri. Ahogyan az a bemutatkozó kisfilmjéből is kiderül, a robotlabda egyfajta virtuális asszisztensként is funkcionál. Képes megjegyezni tulajdonosa napi ütemtervét, elkészíti a házimunkára vonatkozó feladatlistát, sőt úgymond ki is pipálja az egyes teendőket. De még jógázás közben is figyelmeztet a helyes testtartásra, igény szerint pedig a háziállatokat is elszórakoztatja.

Ballie hangutasítással is irányítható, így ha már túl sok lenne a gondoskodásból, a felhasználó odébb is küldheti a túl aktív robotlabdát. A Samsung állítása szerint az adatvédelem miatt sem kell aggódni, mivel a készülék a felhasználó hozzájárulása nélkül nem oszt meg információkat „harmadik félnek” számító vállalatokkal.

(illusztráció: 123RF)

Forrás: