Inna egy jó kávét? Ásítson vagy intsen a házidrónjának!

Kapcsolódó cikkek

Inna egy jó kávét? Ásítson vagy intsen a házidrónjának!

Inna egy jó kávét? Ásítson vagy intsen a házidrónjának!

még több IoT

1 perc

A repülő eszköz felismeri, hogy az emberek mikor fáradtak el, és azonnal visz nekik egy forró italt. Így szervírozná az IBM a munkahelyeken és rendezvényeken a frissítőt.

A szabadalom úgy írja le a drónt, mint amely fel tudja mérni a dolgozók „kognitív állapotát”, és a felmért állapotnak megfelelően érkezik meg a friss kávéval.

A technológiai vállalatok gyakran állnak elő olyan ötletekkel, amelyeket nem kívánnak eladni a közeljövőben. Ennek tükrében nem meglepő, hogy az IBM sem beszélt olyan irányú terveiről, hogy napirendben van a különleges drónok sorozatgyártása. A szabadalmat az Egyesült Államokban nyújtották be, ahol már a bejegyzési eljárás is több ezer dollárba kerül.

A dokumentum az italkiszállító szerkezeteknek több változatát is megemlíti. Egyik esetben például a kávé közvetlenül az alkalmazott bögréjébe csordogálna bele. Egy másik lehetőség szerint a forró italt lezárt pohárban viszik a rendeltetési helyre, hogy mindenképpen elkerüljék az esetleges baleseteket.

Az amerikai óriáscég a legmodernebb technológiával szerelné fel a drónt, amely akár meg tudná figyelni a vérnyomást, a pupilla kitágulását, és az arckifejezések változását annak érdekében, hogy pontosan meg tudja ítélni, az emberek mennyire álmosak. Alternatív megoldásként az irodai dolgozók akár egy kézmozdulattal is az asztalukhoz kérhetnék a csésze kávét.

Az IBM valaha a világ legnagyobb szerver- és számítógépgyártója volt. Mindazonáltal egyre nagyobb figyelmet fordít a szoftverekre és a mesterséges intelligenciára, és olyan termékeket fejlesztett ki, mint például egy „érvelő és vitatkozó gép”.

Forrás:

BBC