Innovációs központot nyitott Budapesten az EIT

Kapcsolódó cikkek

Innovációs központot nyitott Budapesten az EIT

Innovációs központot nyitott Budapesten az EIT

még több IoT

1 perc

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet új közösségi irodát (EIT Community Hub) hozott létre a közép-kelet-európai innovátorok támogatására.

Az irodában az intézet négy innovációs szervezete az eddigieknél is szorosabban dolgozhat majd együtt, így az egészségügyre, a klímavédelemre, a városi mobilitásra és a nyersanyagtudományokra szakosodott csapatok között még erősebbé válhat a tudásmegosztásra építő innovációs együttműködés – idézte a közleményüket az itcafe.hu.

Az EIT-t az Európai Unió azzal a céllal hozta létre, hogy az üzleti szféra, az oktatás és a kutatás közötti kapcsolatok szorosabbra fűzésével tovább erősítsék Európa innovációs képességét, és segítsék a legfejlettebb megoldások kifejlesztését napjaink sürgető globális kihívásaival szemben.

Az elmúlt időszakban a szervezet Európa legnagyobb innovációs hálózatává nőtte ki magát, és fontos szerepet töltött be a magyarországi innovációs ökoszisztéma erősítésében is.

Az EIT több mint 40 millió eurónyi forrást irányított már Magyarországra, valamint több mint 100 ígéretes hazai startupot támogatott már. Az EIT Közösség által segített vállalkozások 2,4 millió euró befektetést hoztak már Magyarországra.

A magyarországi közösségi iroda a budapesti Infoparkban kezdi meg működését. Az EIT Community Hub együttműködik a többi között a Semmelweis Egyetemmel, a Debreceni Egyetemnek, a MOL, a GE Healthcare, az Ericsson és a Nokia vállalatokkal.