Intelligensebb városnézés buszos nyomkövetéssel

Kapcsolódó cikkek

Intelligensebb városnézés buszos nyomkövetéssel

Intelligensebb városnézés buszos nyomkövetéssel

még több IoT

1 perc

Egyre több olyan turista látogat el Budapestre, aki csak néhány napot tölt a fővárosban, és egyetlen hétvége alatt akarja megismerni a látnivalóit. A Mr. NILSZ Kft. és az i-Cell együttműködésével kidolgozott okosmegoldás komfortosabbá teszi a városnézést.

A turizmus folyamatos fejlődésével, valamint a fapados repülőjáratok számának növekedésével egyre népszerűbb hop-on hop-off városnézés, hiszen ez az egyik leghatékonyabb és legkényelmesebb módja annak, hogy a fővárost akár két nap alatt megismerje a látogató. A menetrend szerint, előre meghatározott útvonalon közlekedő és kijelölt megállóhelyeken megálló városnéző buszokat évente sok külföldi turista veszi igénybe.

A szolgáltatás terén piacvezetőnek számító Mr. NILSZ Kft. – a nemzetközi City Sightseeing Worldwide franchise tagja – partnerével, a Program Centrum Kft.-vel a közelmúltban bevezette budapesti buszain a GPS alapú nyomkövetést. Erre külön applikációt alakítottak ki az i-Cell Kft.-vel együttműködésben.
 
A fejlesztés során a mintegy 30 városnéző busz bekerült az i-Cell nyomkövető rendszerébe, aminek köszönhetően a mobiltelefonos appon keresztül az utasok is láthatják, hogy mikor merre járnak a járművek. A Guide me applikációba bekerült a CitySightseeing Budapest járműveinek útvonala, indulási ideje és aktuális pozíciója a digitális térképen, emellett a felhasználók aktuális tartózkodási helyéhez igazítják a tájékoztatást.

Ennek köszönhetően a turisták pontosabban és gyorsabban tudnak tájékozódni, előre megtervezhetik budapesti tartózkodásukat, lecsökkentve a fölösleges várakozás idejét. A GPS alapú flottakövetésnek köszönhetően a reklamációk is jobban kezelhetők, hiszen pontosan látni lehet, hogy mikor érkeztek meg az adott jármű a megállóba, és mennyi időt töltött el ott.