IoT: a nők sokkal inkább tűkön ülnek

IoT: a nők sokkal inkább tűkön ülnek

IoT: a nők sokkal inkább tűkön ülnek

még több IoT

3 perc

A nőket sokkal inkább lázba hozzák az összekapcsolt világ, illetve a Dolgok Internete által kínált lehetőségek, mint a férfiakat – legalábbis ezt mutatja feketén-fehéren az amerikai Toluna kutatóintézet legfrissebb felmérése.

A megkérdezett nők döntő többsége – 83 százaléka – nyilatkozott úgy, hogy a mindennapjai során aktívan szeretné használni a legújabb kommunikációs technológiákat és a hétköznapi használati tárgyakat hálózatba kapcsoló IoT-t (Internet of Things). Bár férfitársaik nem sokkal maradtak le tőlük, mégis csupán 80 százalékuk mutatott lelkesedést az egymással összekötött készülékek iránt.

Hibrid munkahely az IoT segítségével? Ennek érdemes utánaolvasnia >>A tanulmány arra is rávilágított, hogy a brit fogyasztók kicsivel több mint fele – 58 százaléka – nagyon vagy rendkívüli módon érdekesnek találja a kapcsolatban lévő berendezések által teremtett új világot. A fokozott lelkesedés persze nem csupán a brit hölgyekre jellemző; a kutatás szerint világszerte a nők 41 százaléka bízik abban, hogy az összekapcsolt világ segít majd nekik, hogy rendszerezzék az életüket, szemben a hasonlóan nyilatkozó 35 százalékos férfitáborral. A nők több mint harmada emellett arra számít, hogy az új technológiák meggátolják, hogy elfeledkezzenek dolgokról, míg csupán a férfiak 28 százaléka számolt be hasonló meggyőződéséről.

Érdemes hozzátenni, hogy a nők elsősorban az egészségügy területén aknáznák ki a Dolgok Internete által kínált előnyöket; 44 százalékuk feltétlenül ki szeretné próbálni az intelligens orvosságosüveget, vagy automatikusan időpontot kérne a doktortól, illetve receptet íratna fel. A hölgyek kicsivel több, mint harmada az edzéstervébe is beépítené az összekapcsolt technológiákat; 36 százalékuk vetné be az egymással kommunikáló eszközöket, hogy fittebbé váljon, de az is fontos szempont, hogy hatékonyabbá tegyék az éjszakai alvást.

IoT: ne késse le a csatlakozást >>A rendkívüli lelkesedés mellett talán nem meglepő, hogy a nők sokkal jobban aggódnak a Dolgok Internete által jelentett biztonsági kockázatok miatt is, mint férfitársaik. A kutatás alapján 65 százalékuk vonta kétségbe az összekapcsolt technológiák megbízhatóságát. A hölgyek döntő többsége - 87 százaléka - pedig attól retteg, hogy a szemfüles hackerek visszaélnek majd személyes adataikkal, ha rákapcsolódnak a Dolgok Internetére.

Paul Twite, a Toluna brit ügyvezető igazgatója a tanulmány eredményeit úgy kommentálta, hogy az életminőséget jelentősen javító összekapcsolt eszközök számtalan páratlan előnnyel kecsegtetnek, de a fogyasztóknak egyelőre komoly fenntartásaik vannak. A szakértő érdekesnek találta, hogy az új technológiák iránt általában nyitottabbnak mutatkozó férfiak helyett sokkal több nő értékeli a Dolgok Internetében rejlő lehetőségeket, és szeretné beépíteni a mindennapjaiba is a fejlesztéseket. A Toluna egyébként 1000 brit fogyasztó körében végezte el a felmérést, míg az Egyesült Államokban is hasonló összehasonlító tanulmányt készített.  

Forrás: Marketing Magazine