IoT for Business – Profitáljon a jövő üzleti lehetőségeiből!

Kapcsolódó cikkek

IoT for Business – Profitáljon a jövő üzleti lehetőségeiből!

IoT for Business – Profitáljon a jövő üzleti lehetőségeiből!

még több IoT

2 perc

A digitális transzformáció olyan globális trend, ami visszafordíthatatlanul átalakít iparágakat, és erre a hazai vállalati döntéshozóknak is mielőbb fel kell készülniük. A Kürt Akadémia üzleti képzést indít a témában, a program szakmai partnere a Vodafone Magyarország.

Az IoT (Dolgok Internete) a digitális transzformáció részeként olyan folyamatokra és termékekre van hatással, amelyek a fizikai valóságban léteznek. Mert habár nagyrészt online intézzük a pénzügyeinket, de még mindig rengeteg kézzelfogható terméket gyártunk, raktározunk, szállítunk, termeljük a növényeket és a fizikai valóságban betegszünk meg.

Az IoT megoldásai ezen területek nagy részében máris tapasztalható változásokat hoztak. Gondoljunk csak az önvezető autóra, a drónokra, a szenzoradatokkal támogatott növénytermesztésre, a karon hordott EKG-ra vagy az Ipar 4.0-ra – összegezte felvezetőjében a Kürt Akadémia.

Az automatizálás a túlélés záloga

Vállalati döntéshozóként Önt is érinti vagy hamarosan érinteni fogják ezek a trendek! Megváltoztak ugyanis a fogyasztói szokások, és a hagyományos termékeket „okosítani” kell. Ráadásul a munkaerőhiány is komoly problémát jelent az olyan kritikus folyamatokban, mint a raktározás, összeszerelés és szállítás, ezért az automatizálás a túlélés záloga. Az európai cégek nehezen bírják a versenyt a távol-keleti szállítókkal, nem kérdés tehát, hogy hatékonyabb folyamatokra van szükség.

A Kürt Akadémia képzésén bemutatják az Internet of Things valós, gyakorlati tapasztalaton alapuló értékteremtéseit. Az előadók az IoT-piac elsővonalas résztvevői, és szolgáltatóként, fejlesztőként, befektetőként vagy éppen felhasználóként osztják meg tapasztalataikat.

Az IoT for Business képzés célja, hogy a résztvevők megértsék a technológia üzleti hasznát, ki tudják választani a cégüknek megfelelő megoldásokat, és hídembereként alkalmazni tudják azokat saját szervezetükben. További részleteket itt olvashat!

A képzés tematikája

– Üzleti célok felmérése: hogyan borítja fel a hagyományos üzleti működést a technológia?

IoT értékteremtés: folyamatok optimalizálása és digitális megoldások

– Megvalósítás: Hogyan legyen adatunk?

– Eszközök közti kommunikáció: a legfontosabb licenszelt és szabadsávos hálózati technológiák, valamint a rövidtávú adatkommunikáció előnyei és korlátai. NarrowBand-IoT, LTE-M, 5G, LoRa, LoRaWAN, Sigfox, BTLE 4/5, NFC, Zigbee, WiFi, Thread, Z-wave.

– Adattárolás és -elemzés a globális platformokon: Google Cloud, Amazon IoT Core, Microsoft Azure IoT stb.

– Szervezeti kihívások: a vezetői elköteleződés, a külső és belső érintettek kezelése, a változásmenedzsment vagy a transzparencia okozta belső feszültségek mind akadályozhatják és meggátolhatják a fejlesztési törekvéseket.

– Jövőbe tekintés – diszruptív trendek: például kooperatív robotok, kiterjesztett és virtuális valóság (AR / VR).

– Következő lépések: személyre szabott tanácsadás az elkezdett digitalizációs projektek továbbviteléhez.

A képzés szakértői

  • Erki Szabolcs, Hard Code társalapítója-vezetője,
  • Havasi Zoltán CEO – MOHAnet,
  • Vityi Péter, az IVSZ alelnöke, a KÜRT Akadémia ügyvezetője,
  • Posta Attila, a Cloudberry alapítója,
  • Belovai Beáta – NB-IoT, IoT Solution Sales Manager,
  • Szalay Csaba partner, lean coach – Lean Enterprise Institute,
  • Bojkó Balázs, a REACH Solutions ipari analitikai szakértője,
  • Nagy-Rácz István, a Dmlab alapítója, senior partnere, a Kürt Akadémia képzésvezetője,
  • Kürti Tamás, a Kürt Akadémia intézményvezetője, tulajdonosa,
  • Kovács Gergely, a HPS Group üzletág-igazgatója, tulajdonosa, kommunikációs szakember.