Ismét keresi a legjobb digitális innovátorokat a Vodafone

Kapcsolódó cikkek

Ismét keresi a legjobb digitális innovátorokat a Vodafone

Ismét keresi a legjobb digitális innovátorokat a Vodafone

még több IoT

2 perc

Ötödik alkalommal hirdeti meg a 15 millió forint összdíjazású pályázatát a Vodafone Magyarország Alapítvány. A Digitális Díjra a korábbiakhoz hasonlóan szintén három kategóriában várja a pályamunkákat a zsűri: Kis- és középvállalkozások digitalizációja, FinTech és Fenntartható energia.

A pályázattal az alapítvány célja, hogy ösztönözze és felkarolja azon innovátorokat, akik digitális fejlesztésekkel kínálnak megoldást a társadalom és a gazdaság legégetőbb problémáira. A kiírásra már kész találmányokkal, fejlesztésekkel jelentkezhetnek magánszemélyek, startupok, nonprofit szervezetek és vállalkozások. 2022. december 19. és 2023. február 17. között lehet nevezni a Vodafone Digitális Díj felületén keresztül.

Az elmúlt években összesen több mint 500 pályamunka érkezett, amelyek közül 36 szervezetet karoltak fel, és a díj keretében a magyar vállalatok körében egyedülálló módon, összesen 60 millió forint támogatást osztottak szét. A szervezők idén is olyan, már meglévő termékeket, szolgáltatásokat és digitális megoldásokat várnak, amelyek a pályázat segítségével továbbfejleszthetők.

„Az ENSZ a cselekvés évtizedeként titulálta a kort, amelyben élünk – az, hogy milyen lépéseket teszünk az elkövetkező években, meghatározzák majd bolygónk jövőjét. A fenntarthatóságot elősegítő technológiai megoldások egy stabilabb gazdaság kialakítását teszik lehetővé – ami kulcsfontosságú a jelenlegi körülmények között. Nagy izgalommal várjuk, hogy idén milyen megoldásokkal reagálnak a díj pályázói az aktuális kérdésekre és problémákra” – mondta dr. Orbán Anita, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Korunk problémáira reflektáló kategóriákban lehet pályázni:

  • Kis- és középvállalkozások digitalizációja: a nehézségekkel teli gazdasági helyzetben a digitalizációnak köszönhetően a kkv-k rugalmasabban reagálhatnak a jövő kihívásaira, versenyképesek maradhatnak és hatékonyabbá, fenntarthatóbbá tehetik a működésüket.
  • FinTech: ebben a kategóriában a zsűri olyan digitális fejlesztéseket vár, amelyekkel a pénzügyi szolgáltatások egyszerűbbé, gyorsabbá és költséghatékonyabbá tehetők, mindezek mellett a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztését szolgálják.
  • Fenntartható energia: a felelős energiafelhasználás és a megújuló energiaforrásokban rejlő lehetőségek kihasználása egyaránt kulcsfontosságú a fenntartható jövő érdekében. Az energiakrízis és az egyre emelkedő energiaárak pedig még sürgetőbbé tették az új megoldások, fejlesztések keresését. Ebben a kategóriában olyan fejlesztésekkel lehet pályázni, amelyek fenntartható módon kínálnak megfelelő energiaellátást vállalkozások számára.

„A pályázatot eredetileg azért indítottuk el, hogy a digitalizáció segítségével találjunk megoldást a mindennapi problémákra. Ma már látjuk, hogy felelős vállalatként leginkább a technológiai újítások felkarolásán keresztül segíthetjük a társadalmat, hogy könnyebben kezelje az aktuális kihívásokat. Bízunk benne, hogy az új kategóriákkal ismét potenciális pályázókat, innovátorokat találhatunk, akikkel közösen dolgozhatunk egy élhetőbb jövőért” – részletezte Flakstad Emőke, a Vodafone Magyarország Alapítvány főtitkára.

A 15 millió forint összdíjazáson túl a győzteseket fél éven keresztül segíti a vállalat alapítványa innovációjuk továbbfejlesztése vagy annak megvalósítása érdekében. Idén először a zsűri inkubációs különdíjat is kioszt, melynek részeként a szerencsés pályázó teljes értékű tagja lesz Magyarország legnagyobb nagyvállalati, iparágfüggetlen „Start it @K&H” inkubációs programjának.