Játékrobottal lehetnek fittebbek a kutyák-macskák

Kapcsolódó cikkek

Játékrobottal lehetnek fittebbek a kutyák-macskák

Játékrobottal lehetnek fittebbek a kutyák-macskák

még több IoT

2 perc

A Varram segíthet formában tartani a lakásban tartott háziállatokat.

Gyakori probléma a gazdák számára, hogy a munka, család és más teendők mellett nem mindig jut elég idejük a kutyájukra, macskájukra. A túl sok egyedüllét hatására az állatoknál akár szeparációs szorongás is kialakulhat, nem beszélve a súlyproblémákról.

Ezt szeretnék megakadályozni a mesterséges intelligenciát alkalmazó Varram fejlesztői. A játékrobot használatával állításuk szerint a házi kedvencek aktívabbak és egészségesebbek lehetnek, és némi „társaságot” is kapnak a magányos napszakokban.

Túl sok a jutalomfalat?

Az American Pet Products Association (APPA) 2017-es kutatása alapján a becslések szerint 50,2 millió kutya és 56,5 millió macska testsúlya haladja meg az egészségesnek mondható mértéket. Az elhízás pedig olyan problémákhoz vezethet, mint a cukorbetegség, az ízületi gyulladás, a magas vérnyomás, a vesebetegség vagy akár a rák kialakulása.

Ezt szeretné megakadályozni a Varram a fitneszrobottal. A készülék a gazdik távollétében is „gondoskodik” a kedvencekről. A különféle tevékenységeket előre meghatározott időpontokban végezteti el velük, és a belsejében található kivehető tartóba beletölthető száraz eledellel jutalmazza is őket.

A napi rutinok a kapcsolódó Andriod és iOS operációs rendszerre egyaránt elérhető mobilalkalmazásban állíthatók be, a csatlakozás pedig Bluetooth-on keresztül lehetséges. A gyakorlatok a hasonló korú és fajtájú állatokat tartó ismerősök beállításai alapján is elvégeztethetők, de a játék manuálisan is irányítható vagy egyedileg is programozható.

A beállítások között szerepel a játékidő és az alvó üzemmód, megadható, hogy az állatnak hányszor kelljen „elkapnia” a földön guruló robotot, ami egyébként a lépcsőn is képes lepattogni.

A Varram vízálló, az FDA szabványoknak megfelelő polikarbonátból készült. Speciális helymeghatározó szenzorainak köszönhetően képes azonosítani az állat hollétét, így gyakorlatilag bárhol használható, egy feltöltéssel pedig akár 10 óráig is „bírja”.

A termék sikeres Indiegogo-kampányt tudhat maga mögött, melynek során a kitűzött támogatási cél 545%-a gyűlt össze. Az eszköz többféle csomagban, különböző kiegészítőkkel is megrendelhető.

Forrás: