Kapszulás sörfőző géppel rukkolt elő az LG

Kapcsolódó cikkek

Kapszulás sörfőző géppel rukkolt elő az LG

Kapszulás sörfőző géppel rukkolt elő az LG

még több IoT

2 perc

A CES 2019 egyik slágere lett az LG házisört készítő készüléke. Az egyszer használatos kapszulák minden szükséges alapanyagot tartalmaznak, ráadásul a sörfőzés nem okoz felfordulást a lakásban.

A Las Vegas-i vásár egyik innovációs díját is elhozó fejlesztés alapja egy szódaautomatához hasonló szerkezet. A kapszulák belehelyezése után a gép erjeszt, szén-dioxidból látja el a folyadékot, érlel és szűr – mindehhez pedig nagyjából két hétre van szüksége. A fermentáció a készülékbe előre beprogramozott, optimalizált algoritmusok alapján megy végbe.

Csak kapszula es víz

Az egyszeri „adaghoz” szükséges egy nagy és három kicsi kapszula tartalmazza a malátát, az élesztőt, a komlóolajat és az ízesítőket. A folyamat gombnyomásra indul be, és emberi beavatkozás nélkül lezajlik, a végeredmény pedig öt liter habos házisör.

A HomeBrew beállítja a szükséges hőmérsékletet és a nyomást is. A kapcsolódó applikáció lehetővé teszi, hogy a folyamat bárhonnan, bármikor követhető legyen. Ha elkészült az ital, akkor egy sörcsap segítségével poharanként elfogyasztható. Ha pedig a szerkezet kiürült, el is tisztítja magát. Az otthoni sörfőzés egyik negatívuma viszont, hogy amíg a két hét le nem telik, és nem készül el az első adag, addig nem indulhat el a következő gyártása.

„A HomeBrew az otthoni eszközök és a víztisztítás mögötti technológiákkal kapcsolatos sok éves fejlesztéseink összegzéséből született” – mondta Song Dae-Hyun. A dél-koreai cég divízióvezetője szerint a cég azokat célozta meg, akik eddig nem mertek belevágni a házi sörfőzésbe.

Az LG egyelőre nem közölt részleteket a készülék és a kapszulák várható áráról. Ami kiderült, hogy az alkohol ötféle változatban készíthető majd el: ezek az amerikai IPA, az amerikai Pale Ale, az angol Stout, a belga-stílusú Witbier (búzasör) és a cseh Pilsner.