Kiemelt figyelmet kap a viselhető technológia

Kapcsolódó cikkek

Kiemelt figyelmet kap a viselhető technológia

Kiemelt figyelmet kap a viselhető technológia

még több IoT

1 perc

A viselhető eszközök piacának bővülése elsősorban az okosórákra, az aktivitásmérőkre és a szenzorok adataira építő egészségügyi alkalmazásokra vezethető vissza.

A Tractica elemzőcég jóslatai szerint a hordható eszközök kiszállított mennyisége a 2016-os 118 millióról 6 év alatt mintegy 430 millióra bővülhet, ami 24 százalékos átlagos éves növekedési rátát (CAGR) jelent.

Újra kapósak lehetnek a viselhető kiegészítők

A tanulmány szerint ez a szegmens pozitív és negatív értelemben is nagy érdeklődésre tarthat számot. A piacot leginkább az okosórák és az aktivitásmérők uralják.

Bár ezek a kategóriák nem bővülnek olyan mértékben, mint ahogy azt korábban jósolták, de például a testen viselhető szenzorok szegmense (főleg az egészségügyi applikációkhoz kapcsolódó okostapaszoknak köszönhetően) sokkal inkább ígéretesnek látszik. 

A viselhető eszközök piacát 2022 végére az előrejelzések szerint az okosórák vezetik majd, amelyeket szorosan az aktivitásmérők és a testen hordott érzékelők követnek. Emellett jelentős lesz a forgalma az intelligens ruházati termékeknek, a viselhető kameráknak, az okosszemüvegeknek és az okosfejhallgatóknak is. 

A Strategy Analytics augusztusi adatai szerint a Xiaomi a második negyedévben 3,7 millió eladott egységgel a 21,6 milliós piac 17 százalékát szerezte meg, megelőzve ezzel a 3,4 milló értékesítést felmutató Fitbit-et és a 2,8 millió eladási adattal rendelkező Apple-t. Az IDC kutatócég adatai alapján viszont a Xiaomi és az Apple fej-fej mellett haladnak, mindkettő csaknem 15 százalékos piaci részesedéssel bír.

Forrás: IoT Tech News