Kiterjesztett valósággal is megtalálhatja a tárgyakat

Kapcsolódó cikkek

Kiterjesztett valósággal is megtalálhatja a tárgyakat

Most már a kiterjesztett valósággal is megtalálhatja az eltűnt tárgyakat

még több IoT

2 perc

A Samsung új Galaxy SmartTag Plus eszközei a Bluetooth Low Energy (BLE) és az ultra szélessávú (UWB) technológiáknak köszönhetően minden korábbinál pontosabb helymeghatározásra képesek.

A készülék a csatlakoztatott okostelefon kameráján keresztül, kiterjesztett valóság (AR) segítségével, vizuális elemekkel irányítja a felhasználókat a keresett tárgy pontos helye felé, legyen az például kulcs, hátizsák vagy az elkóborolt háziállat. A közelbe érve, kiválasztható a hangjelzéses opció is, mellyel például a kanapé párnája alá becsúszott táblagép is könnyen előkeríthető.

A távolabbról keresett dolgok megtalálásában a telefon SmartThings Find szolgáltatása nyújt segítséget, amely a BLE és a telefon saját hálózatán keresztül, térképen mutatja meg, hogy hol lehet a megjelölt tárgy, például egy elhagyott hátizsák.

Sőt, a felhasználók a dedikált applikáción keresztül mások segítségére is siethetnek azok holmijainak felkutatásában. Ha valaki kéri, minden, a közelben lévő és a rendszerbe kötött Galaxy készülék jelzi a SmartThings szervernek a találat helyszínét, erről pedig a tulajdonos is értesítést kap. A szolgáltatásban keletkező összes adat kódolt és védett, így az adott SmartTag Plus helyéről csak annak tulajdonosa kap értesítést.

Az UWB használatához a Galaxy SmartTag+ mellett egy, a gyártónak a technológiával felszerelt készülékére is szükség van. Ezek a Galaxy Note 20 Ultra, a Galaxy S21 Plus, a Galaxy S21 Ultra és a Galaxy Z Fold 2.

A pluszfunkciótól eltekintve az új nyomkövető-címke hasonlóan működik, mint elődje, a SmartTag. A Galaxy-készülékek Bluetooth-hálózatát használva segít az eltűnt tárgyak lokalizálásában. Ezenkívül alkalmas az itthoni okoseszközök távoli irányítására is; az applikáción keresztül beállítható, hogy a kütyü milyen funkciót hajtson végre. A rendszer hasonlít az Apple Find My network funkciójára, amely iPhone és iPad készülékek segítségével hoz létre Bluetooth-hálózatot.

Az okoscímke piacra kerülése egyben azt is jelenti, hogy nem az Apple régóta várt AirTags-e, hanem a dél-koreai óriás fejlesztése lesz az első nagy AR-kompatibilis UWB-nyomkövető kiegészítő a piacon. A kaliforniai cég állítólag egy szintén az ultraszélessávon működő AR-funkción dolgozik, de annak megjelenési dátumáról egyelőre nincs hír, számolt be róla a The Verge.