Közvetlenül hangvezérelhetővé teszi az okosrolókat a Google

Kapcsolódó cikkek

Közvetlenül hangvezérelhetővé teszi az okosrolókat a Google

Közvetlenül hangvezérelhetővé teszi az okosrolókat a Google

még több IoT

1 perc

A Google Assistant segítségével technikailag már korábban is megvolt a lehetőség a fény beáramlásának szabályozására. A virtuális asszisztenst használja például a világítástechnológiával foglalkozó Lutron Caseta és a sötétítőkhöz való motorokat gyártó Neo Smart Blinds is.

Mostantól viszont a cég hivatalos alkalmazásprogramozási felületén (application programming interface, API) is megjelent a lehetőség – szúrta ki elsőként a frissítést az Android Police hírportál. A cég fejlesztőknek szóló dokumentációja immár tartalmaz egy, a redőnyökről szóló részt is. Ennek segítségével a gyártók a Google Asszisztenssel is kompatibilissé tehetik termékeiket, így adva azoknak újabb okosfunkciókat.

A leírás szerint az alkalmazás segítségével vezérelhetők a különböző árnyékolók. A fejlesztés támogatja az egy vagy több irányba, oldalra vagy fel-le nyitható redőnyöket, rolókat és reluxákat is. A korábbival ellentétben, amikor először egy másik applikáció megnyitására kellett utasítani a Google gépi asszisztensét, most közvetlenül kérheti a felhasználó a virtuális asszintenstől a rolók működtetését.

A „ráncfelvarrás” mindössze hetekkel azelőtt érkezett, hogy az IKEA megjelenne az amerikai piacon az intelligens fényzáróival. A svéd cég április elején tervezi bevezetni az Alexa, HomeKit és Google Assistant segítségével egyaránt irányítható és azokkal integrálható termékeket. Ezek ára 150 dollár körül alakul majd, tehát lényegesen olcsóbbak lesznek, mint az okosrolók legtöbbje, amelyekért általában 300-600 dollárt kérnek.

Forrás: