Lámpalázas volt az LG házi robotja a CES-en

Kapcsolódó cikkek

Lámpalázas volt az LG házi robotja a CES-en

Lámpalázas volt az LG házi robotja a CES-en

még több IoT

3 perc

A fogyasztói elektronikai vásáron a dél-koreai gyártó is bemutatta új okosotthon-fejlesztéseit, de a sajtótájékoztató nem csak az újdonságok miatt marad emlékezetes.

Az előadáson részt vett Cloi a házirobot is, „aki” először még válaszolgatott David VanderWaalnak, az LG Electronics USA elnökhelyettesének kérdéseire, aztán viszont elnémult, és több kérdésre sem felelt. Cloi egyébként egy kisméretű, gömbölyded robot, nagyjából 30 centiméter magas, így könnyen elfér a konyhapulton, az „arca” pedig egy képernyő, melynek köszönhetően még pislogni is képes.

Arra tervezték, hogy központi egységként vezérelje az LG ThinkQ okosotthon-platformját, és irányítsa például a légtisztítókat, mosógépeket és a szárítókat. Vagy akár segítsen olyan recepteket keresni, amelyekhez használhatjuk a ThinkQ hűtőszekrényünkben talált hozzávalókat, és a kiválasztott ételnek megfelelően magától a szükséges hőfokra melegítse elő a sütőt. A kis robotot ugyan még a tavalyi vásáron mutatta be az LG, arról azonban, hogy mikortól és mennyiért lesz kapható, még mindig nincs hír. 

Idősöket segítő robotot választottak az év innovációjának

A sajtótájékoztatón több új, az intelligens otthonokba tervezett készülékről is beszámoltak a vállalat képviselői. Ezek közé tartozik a szekrénynek kinéző LG Styler, mely képes gőzöléssel kisimítani a belehelyezett ruhákat, és az LG ThinkQ Sidekick mosó-szárítógép.

A gyártó a robotpiacon is megerősítette pozícióját, rögtön még háromféle kereskedelmi változattal is előállt. Az éttermeknek ajánlott pincérrobot tálcáról kínál ételt vagy más terméket, a portásrobot csomagok hurcolására is képes, és segít a szállodai ki- és bejelentkezésnél, a bevásárlórobot pedig leolvassa a kosarába helyezett áruk vonalkódját. Kipróbálás alatt van egy reptéri robotjuk is, amely járatinformációkról tájékoztathatja az eltévedt utasokat. 

Forrás: Digitaltrends