Már ez is lehetséges: kézfertőtlenítés okosan

Kapcsolódó cikkek

Már ez is lehetséges: kézfertőtlenítés okosan

Már ez is lehetséges: kézfertőtlenítés okosan

még több IoT

2 perc

Az Európában tervezett és gyártott Smart SanitiStation érintkezésmentes adagolásra és automatikus kézfelismerésre alkalmas fertőtlenítő állomás. A fejlesztés célja, hogy a megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítő biztosítása, valamint a higiéniai adatok gyűjtése révén vegye ki a részét a koronavírus elleni harcból.

A berendezést az Egyesült Királyságban elsősorban vendéglátóhelyeken, irodákban, gyárakban, sportlétesítményekben és üzletekben történő használatra szánják. Az „okos” kéztisztító állomás hozzájárulhat a személyzet, a vásárlók, az ügyfelek és a lakosság védelméhez, és jól jöhet a COVID-19 miatti korlátozások enyhítését követően is.

Smart SanitiStation részét képezi egy antibakteriális törlőkendő- és egy eldobható kesztyűadagoló, valamint egy külön hulladékgyűjtő is. A gép maga pedig attól válik „intelligenssé”, hogy található benne szkenner, arcfelismerő szenzorok, illetve külön szoftvert is kapott, amely rögzíti a felhasználás adatait. De arra is lehetőség van, hogy a rendszer a felhasználót az okostelefonja segítségével azonosítsa.

Az alkalmazásprogramozási felületen (API) keresztül az adatok elemzési célból közvetlenül a cég munka-, egészség- és biztonságvédelmi (HSE) vagy HR-es rendszerébe is integrálódhatnak. Így részletes jelentést készíthető a készülék használatáról. A mesterséges intelligencia pedig prediktív modell segítségével prognózist készíthet, hogy várhatóan ki fogja és ki nem fogja megfelelően fertőtleníteni a kezét az adott hét hátralévő részében. Így még időben lehetővé válik a szükséges lépések megtétele.

Az állomás ötliteres kapacitással bír, és mind alkoholos, mind alkoholmentes fertőtlenítők adagolására alkalmas (utóbbi főleg gyermekek számára ajánlott). Egy feltöltés 10.000 adagnak felel meg. A készülék árammal és akkumulátorral egyaránt működtethető, kerekekkel mozgatható, előlapját pedig LED-es háttérvilágítás világítja meg. Minden állomás egyedileg testreszabható, hogy bármilyen munkakörnyezetben könnyen használható legyen.

Forrás: