Már lehet pályázni a Vodafone Digitális Díjra

Kapcsolódó cikkek

Már lehet pályázni a Vodafone Digitális Díjra

Már lehet pályázni a Vodafone Digitális Díjra

még több IoT

3 perc

Immár harmadik alkalommal hirdeti meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a nagy sikerű Vodafone Digitális Díjat. A cél, hogy ösztönözzék és elismerjék azokat az innovátorokat, akik digitális megoldásukkal valamely társadalmi kihívásra kínálnak megoldást. A 15 millió forint összdíjazású pályázatra idén olyan projektekkel lehet nevezni, melyek az oktatás, az egészségügy vagy a környezetvédelem területén könnyíthetik meg mindennapjainkat.

Az idei pályázati témák reflektálnak a minket pillanatnyilag körülvevő legfontosabb kihívásokra. Az innovációs versenyen bárki részt vehet, aki a fenti témákra tud reagálni egy már működő, de fejlesztendő projekttel vagy egy éppen bevezetés előtt álló digitális megoldással. A pályázat részletei itt érhetők el.

A Digitális Oktatás kategóriában olyan pályamunkákkal lehet jelentkezni, amelyek a technológia segítségével könnyebbé, hatékonyabbá vagy élményszerűbbé teszik a tanulást, illetve az oktatást a diákok, a pedagógusok vagy a szülők számára.

A Digitális Egészségügy kategóriában olyan megoldásokat vár a Vodafone Alapítvány, melyek a technológia segítségével hozzájárulnak az egészségügyi ellátás hatékonyabbá tételéhez, vagy támogatják a digitális eszközök használatának népszerűségét az egészségügyi szektorban.

A Bolygónk és Fenntarthatóság kategóriában olyan innovatív, digitális megoldásokat várnak, amelyek hozzájárulnak a környezettudatosság széles körű elterjesztéséhez és a környezet megóvásához.

„Az idei kategóriák meghatározásakor is figyelembe vettük társadalmunk már meglévő és újonnan fellépő kihívásait, köztük a környezetvédelem kérdéskörét, illetve a világjárvány révén felmerült nehézségeket, melyek az oktatás és az egészségügy területén keletkeznek. Az elmúlt időszak rávilágított, hogy hatékonyabban kell fellépnünk ezeken a területeken, és saját vállalati tevékenységünk mellett a magánszemélyeket és a vállalkozásokat is arra kell ösztönöznünk, hogy felkarolják ezeket a társadalmunk működése szempontjából alapvető fontosságú területeket” – mondta Orbán Anita, a Vodafone Magyaroszág vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese, az Igazgatóság tagja.

A Vodafone Digitális Díjra 2021-ben is várják mind a magánszemélyek, mind a vállalkozások – nonprofit szervezetek és startupok – jelentkezését. A pályázat összdíjazása 15 millió forint, ami kiemelkedőnek számít ma Magyarországon a vállalatok által kiírt pályázatok között.

„A világjárvány hatására a telekommunikáció, a technológia minden korábbinál fontosabb szerepet tölt be az életünkben, hiszen ezek segítségével tudjuk tartani a kapcsolatot szeretteinkkel, tanulhatunk, dolgozhatunk. Az életünk talán már sohasem lesz olyan, mint korábban, de ez a most zajló változás egyben lehetőség is arra, hogy közösen egy jobb, fenntarthatóbb digitális világot teremtsünk. Épp ezért óriási szerepük van most azoknak a nagyszerű innovátoroknak, akik digitális megoldásaikkal az oktatás és az egészségügy jobbá tételét, valamint a fenntarthatóság megteremtését szolgálják” – összegezte Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.   

2021-ben a Vodafone Digitális Díj zsűrijéhez digitális oktatási, egészségügyi és fenntarthatósági szakértők is csatlakoztak. Így Solymár Károly Balázs, a zsűri elnöke, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára és Orbán Anita, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettes, az Igazgatóság tagja.

Mellettük 2021-ben Litkai Gergely, a Dumaszínház tulajdonosa és produkciós vezetője, Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezetője, Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója, valamint Erdős Sándor, a Vodafone Alapítvány digitális kórházi angyala, és Váczi Dorka digitális oktatás angyal fogja értékelni a beérkező pályázatokat.

„Soha nem látott mértékűre nőtt az igény azokra a digitalizáció területén dolgozó szakemberekre, akik ezt az összetett rendszert különböző szemszögből átlátják, és olyan megoldásokat alakítanak ki, amelyekkel az életünk jobbá, hatékonyabbá válik” – mondta Solymár Károly Balázs.

Az ITM digitalizációért felelős helyettes államtitkára hozzátette: „kulcsfontosságú feladatunk, hogy Magyarország az elsők között legyen az infokommunikációs, 5G-n alapuló szolgáltatások kialakításában és használatában egyaránt, ehhez pedig magasan képzett szakemberekre van szükségünk. A jövőt az olyan fiatal informatikusok alakítják, akik rugalmasak, innovatívak, és képesek ötleteiket folyamatosan továbbfejleszteni. Azt gondolom, hogy jó úton járunk, hiszen ezen célok elérését olyan kezdeményezések szolgálják, mint például a Vodafone Digitális Díj”.