Még több robot szerepel az LG jövő koncepciójában

Kapcsolódó cikkek

Még több robot szerepel az LG jövő koncepciójában

Még több robot szerepel az LG jövő koncepciójában

még több IoT

2 perc

A vállalat a múlt héten megrendezett CES világkiállításon mutatta be a különféle célokra – például a hostessfeladatokra vagy házhoz szállításra – használható robotjait. Ugyanakkor a metaképernyős futurisztikus járművek és más újdonságok sem maradhattak ki a sorból.

A CLOi GuideBot a vendégeket igazítja útba, így nagy hasznát lehet venni különféle konferenciákon, rendezvényeken, de akár a kereskedelemben is. A méretes képernyővel rendelkező darab ugyanis különféle hirdetéseket is képes megjeleníteni és változó környezeti körülmények között is el tud elnavigálni. Továbbá beszédfelismerésre is képes és az érintésre is reagál.

A CLOi Serve Bot szervírozó robot pedig italokat és harapnivalókat szolgál fel a vendégeknek. Ezek a gépek a többi között éttermekben, kórházakban és irodaházakban is használhatók. Mivel önálló navigációra képesek, így külső beavatkozás nélkül is segíthetnek az embereknek.

Ami pedig a házhoz szállítást illeti, arra is van már a vállalatnak megoldása egy négykerekű jármű formájában. A guruló csomagkézbesítő robot bel- és kültéren egyaránt használható, és a különféle akadályok – például lépcsők vagy havas utcák – sem jelentenek problémát számára. Habár utóbbi a robotról a gyártó nem sok információt közöltek, vélhetően elsősorban logisztikai és ételkiszállítási célokra szánják azt.

És hogy az otthoni fejlesztésekről is szó essen, a dél-koreai cég egy újabb robotporszívóit is bemutatott a Las Vegas-i rendezvényen.

Lépjen be az Omnipodba!

A szintén bemutatott LG Vision Omnipod voltaképpen egy futurisztikus mobilitási koncepció, amellyel az otthont szeretnék „átemelni” a leginkább kisbuszra emlékeztető járműbe. A négykerekű autómobilba számos fejlesztést integráltak, köztük egy méretes „meta” képernyőt és egy innovatív műszerfali kijelzőt.

A kisbuszban lehetőség volt a Reah Keem virtuális influenszerrel való interakcióra is, „aki” az Omnipod képernyőjén felbukkanva bemelegítési technikára oktatta a résztvevőket.

Ezeken kívül a gyártó a CES-en mutatta be 97 hüvelykes OLED TV-jét, valamint a „szobák közötti” megosztási funkcióját, az új UltraGear játékmonitorokat és hangszórókat. Továbbá múlt héten debütált a Tiiun nevű otthoni kiskert megoldása is, amelyről korábban mi is beszámoltunk.

Az Independa Health Hub pedig a televíziókba integrálva teszi lehetővé a felhasználók számára, hogy videokonferenciát folytathassanak egészségügyi szakemberekkel, akik így távolról is segítséget nyújthatnak számukra. További fejlesztésekért érdemes megnézni a CES-összefoglalót!

Forrás: