Megérkezett a harmadik generációs Oura Ring

Kapcsolódó cikkek

Sorozat további cikkei

Megérkezett a harmadik generációs Oura Ring

Megérkezett a harmadik generációs Oura Ring

még több IoT

2 perc

A viselhető kiegészítőkről általában az okosóra jut a felhasználók eszébe. Azoknak, akik kevésbé szeretik a „klasszikus” megoldásokat, jó alternatíva lehet a többek között Harry herceg által is viselt Oura Ring, amelynek immár a harmadik generációs verziója debütált.

Az Oura Ring Generation 3 piacra dobását hároméves kutatás-fejlesztés után jelentette be a gyártó. Amikor az első terméket 2015-ben bemutatták, akkor az alváskövetésre helyezték a hangsúlyt, mondván, az alvás jelenti az egészség és a jó közérzet alapját.

A cég akkor azzal indokolta a gyűrű alakú formátumot, hogy az ujjból érkező impulzusok sokkal erősebbek a csuklóból érkezőknél.

Az új, harmadik generációs készülék kifejezetten a nők egészségére optimalizált funkciókkal is rendelkezik. Beleértve az új Period Prediction cikluselőrejelzésre fókuszáló megoldást.

Az új gyűrű előző generációs társához képest háromszor annyi érzékelővel és harminckétszer akkora memóriával rendelkezik. Ugyanakkor a forma és az akkumulátor élettartama nem változott.

A testhőmérséklet mérésére alkalmas hét szenzor, az új, zöld és piros színű LED-ek és az infravörös PPG (fotopletizmográfiás) rendszer szintén a felhasználó jóllétét támogatják.

A zöld LED-ek ugyanis folyamatosan, a nap 24 órájában monitorozzák a pulzusszámot, és szükség esetén valós idejű értékeket is szolgáltatnak. A Restorative Time funkció érzékeli, amikor a test és az elme ellazul, hogy a felhasználó akkor tarthasson szünetet, amikor arra valóban szüksége van.

A továbbfejlesztett hőmérséklet-érzékelés adatai pedig percről percre frissülnek, így az eszköz viselője még időben láthatja egy esetleges betegség valószínűségét.

Az okoskiegészítő továbbá rögzítheti a pulzusszámot edzés közben, és továbbfejlesztett alvásmérési algoritmussal is rendelkezik. Képes ugyanis alvás közben is érzékelni a vér oxigénszintjét. Fontos viszont, hogy ez a funkció jelen állás szerint csak a jövő évtől lesz elérhető.

Az új Oura Ring már több kivitelben is előrendelhető 299 dollárért. A kiszállítás a termék honlapján olvasható információk november 15-étől várható.

Forrás: