Megtriplázódhat az adatforgalom

Megtriplázódhat az adatforgalom

Megtriplázódhat az adatforgalom

még több IoT

1 perc

A Cisco előrejelzése szerint a globális adatközponti forgalom 2019 végére a jelenlegi 3,4 zettabájtról 10,4 zettabájtra bővülhet.

A globális felhőalapú adatforgalom négy év alatt 2,1 zettabájtról 8,6 zettabájtra növekszik, amely négyötödét teszi ki a teljes adatközponti forgalomnak.

Egy zettabájt ezermilliárd gigabájt, 1000 exabájt, és mintegy 250 milliárd DVD adattartalmának felel meg.Nyugat-Európában a vizsgált időszak végére a felhőalapú adatforgalom elérheti a 1,5 zettabájtot, Kelet-Közép-Európában pedig a globális átlag ötszörösét.

A Cisco úgy véli, hogy a felhőszolgáltatások növekedését leginkább a mobileszközök felhőigénye, a vállalatok számára elérhető nyilvános felhőszolgáltatások népszerűsége, valamint a privát felhőben egyre jobban terjedő virtualizáció generálja.

A Machine-to-Machine (M2M – gép-gép közötti) kapcsolatok szintén komoly adatforgalom-növelő tényezővé válhatnak a jövőben.

Ezen kívül terjednek a „minden a hálón” típusú IoE-megoldások is (Internet of Everything). Az okostechnológia eszközöket, adatokat, folyamatokat és embereket kapcsol össze, és komoly hatással van a felhőalapú szolgáltatások adatforgalmára.

Az IoE-alkalmazások által generált adatforgalom 2019-re eléri az 507,5 zettabájtot évente, valamint egy 1 millió lakosú okosváros 2019-re 180 millió gigabájt adatot generálhat naponta – írta a gazdasagiradio.hu az MTI összefoglalója alapján.