Mentse meg tárgyait az elkallódástól!

Mentse meg tárgyait az elkallódástól!

Mentse meg tárgyait az elkallódástól!

még több IoT

4 perc

A tetszetős külsejű kiegészítőkkel állítólag nincs több elhagyott pénztárca vagy elkóborolt házi kedvenc.

A kollekció három különböző alakú darabból áll: a Wistiki voilá! elsősorban kulcstartókra, a Wistiki ahā! pénztárcákhoz lett kifejlesztve, a Wistiki hopla! pedig a nyakörv speciális díszeként funkcionál, de mindegyikre igaz, hogy tulajdonképpen bármilyen eszközhöz csatolható, amelyet a tulajdonosa semmiképpen sem szeretne elveszíteni.

A voilá! külső megjelenése leginkább egy pendrive-hoz hasonlít, az ahā! egy hagyományos bankkártyára emlékeztet,  a hopla! pedig valóságos kis ékszer.

Mindhárom darabban közös, hogy első lépésként a kiválasztott tárgyhoz kell rögzíteni azokat, ezután pedig okostelefonon keresztül, a GPS funkcióval és beállítható csengéssel rendelkező alkalmazás segítségével lehet nyomon követni az adott eszköz vagy kisállat aktuális helyzetét.

A fejlesztők egyébként a neves tervezővel, Philippe Starck-kal dolgoztak együtt (a többi között ő tervezte Steve Jobs saját yachtját is), a cél a többi hasonló termékeknél esztétikusabb megjelenésű darab megalkotása volt, amely egyfajta divatos kiegészítőként is szolgál tulajdonosa vagy annak kedvencei számára.

Aggódó szülőknek: nyomkövető is lehet a gyermekcipőből

További előny, hogy az akkumulátor élettartama is jobb az átlagosnál, az alacsony fogyasztású BLE (Bluetooth Low Energy) csatlakozáson túl pedig az alábbi funkciók segítenek szemmel tartani a féltett tulajdonokat:

GPS helymeghatározó: az alkalmazásban elérhető térkép a készülék által legutoljára rögzített koordináták alapján tartja szemmel az eszközöket, a „tömeges” funkcióban pedig az összes felhasználó névtelenül frissítheti bármelyik elhagyott tárgy GPS-adatait, ha a Wistiki alkalmazással rendelkező telefonjával együtt a közelébe ér, ezzel segítve a többieket.

- Egyedi csengőhang: az applikáción keresztül beállított jelzésnek köszönhetően a hiányzó tulajdon hang alapján is fellelhető. Sőt, a folyamat oda-vissza működik, ami azt jelenti, hogyha a felhasználó netán a telefonját tévesztené szem elől, elég megnyomnia egy gombot a Wistiki-n és a telefon már csörög is.

- Virtuális póráz: az applikáció figyelmezteti a felhasználót, ha a házi kedvenc az okostelefon „hatókörén” kívül kerülne – hasznos lehet továbbá kerékpárok, illetve olyan féltett tárgyak esetén is, amelyeket tulajdonosuk nem az ingatlanban, hanem azon kívül tart.

A kapcsolódó Indiegogo-kampányban már a kitűzött 100 000 dolláros cél több mint másfélszerese gyűlt össze. A termékek 29 és 165 dollár közötti áron önállóan és csomagban is előrendelhetők, 6000 dollárért pedig vállalatok számára készült verzió is elérhető, mely mindhárom típusú kiegészítőből száz-száz darabot tartalmaz.

Forrás: Mashable