Mi segíti elő a Dolgok Internetének kiteljesedését?

Mi segíti elő a Dolgok Internetének kiteljesedését?

Mi segíti elő a Dolgok Internetének kiteljesedését?

még több IoT

3 perc

A hálózati kapacitás növekedése, az egymással kommunikáló eszközök teljesítményének javulása, a beágyazott rendszerek, az okosvárosok és a viselhető kiegészítők terjedése mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a legteljesebben ki lehessen aknázni a Dolgok Internetében rejlő előnyöket.

A Dolgok Internetének látványos bővülésével új termékekre, továbbá versenyképes üzleti modellekre van szükség azért, hogy a cégvezetők mindenki számára átláthatóvá tegyék a vállalatnál zajló innovációs folyamatot – véli az IDC nemzetközi piackutató és tanácsadó vállalat alelnöke.

IoT: ezek lesznek a legnagyobb kihívások az iparban >>Az IoT Internet of Things – nem csupán a fogyasztók hétköznapjait teszi egyszerűbbé és könnyíti meg, hanem számos változást indít be a különböző szektorokban, támogatva az „Ipari Internet” felemelkedését. A modern, egymással kommunikáló készülékek fejlődéséhez az utóbbi időben több tényező is hozzájárult; kezdve a felhőalapú szolgáltatások terjedésétől a színvonalas adatvédelmi és biztonsági megoldások megjelenéséig.

Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány olyan kulcsfontosságú változást, amelyek támogatják a technológia terjedését:

Hálózati kapacitás

Három éven belül az informatikai hálózatok felének teljesítménye már igazodik ahhoz, hogy megbirkózzon a Dolgok Internetéhez csatlakozó készülékek egyre nagyobb számával, ezáltal csupán a szerverek és a honlapok 10 százaléka lesz túlterhelt – jósolja az IDC nemzetközi kutatása.

Hagyományostól eltérő infrastruktúrák

A Dolgok Internete benyújtja a számlát >>A következő két évben az adatközpontok és a vállalatirányítási rendszerek 90 százaléka gyorsan igazodik majd az új üzleti modellekhez, hogy kezelni tudja a hagyományostól eltérő infrastruktúrákat és a BYOD eszközöket. A „Bring Your Own Device” kifejezést magyarul leginkább „Hozd a saját eszközödet!”-nek szokták fordítani. Itt lényegében arról van szó, hogy az okostelefonok, táblagépek, illetve a felhőalapú szolgáltatások terjedése révén egyre többen ismerték fel, hogy saját készülékeiken is el tudnak látni munkahelyi feladatokat. És mivel magáncélra nem véletlenül választottak pont egy berendezést, ezért munkaidőben is szívesebben dolgoznak azzal, mint a cég által biztosított készülékekkel.  

Vertikális terjeszkedés

Napjainkban az IoT-hez kapcsolódó fejlesztéseknek több mint a fele a gyártásra, a szállítmányozásra, az okosvárosokra vagy a fogyasztói alkalmazásra fókuszál, de öt év múlva már valamennyi iparágban beindulhatnak a Dolgok Internetére épülő kezdeményezések.

Smart city

2018-ra a városvezetők jelentősen, akár negyedével megemelhetik azoknak a beruházásoknak az összegét, amelyekkel kihasználhatják az IoT-ben rejlő üzleti értéket, hogy innovatív és fenntartható városokat hozzanak létre.

Beágyazott rendszerek

A következő három évben az eredetileg zárt hálózatú és egyéni felhasználásra készült informatikai hálózatok 60 százaléka nyitottá válik, így számos vertikális IoT-piac jöhet létre.

Viselhető kiegészítők

A következő öt évben a viselhető kiegészítők 40 százaléka olyan innovatív technológiai megoldásokkal lesz ellátva, hogy valós alternatívát jelentenek majd az okostelefonokkal szemben.

„Digitális bennszülöttek”

2018-ra várhatóan a világ lakosságának 16 százalékát az ezredforduló tájékán születettek képezik majd, akik minden kétséget kizáróan nagyban hozzájárulnak majd az intelligens, csatlakoztatott eszközök terjedéséhez.

Olvassa el cikkünk első részét is! >>

Forrás: bbvaopenmind.com