Mikro LED-del dobja fel okosszemüvegét a Vuzix

Kapcsolódó cikkek

Mikro LED-del dobja fel okosszemüvegét a Vuzix

Mikro LED technológiával dobja fel okosszemüvegét a Vuzix

még több IoT

1 perc

A Lenovo üzleti felhasználásra szánt AR-szemüvege után újabb hasonló eszközök mutatkoztak be a technológiai világ online megrendezett seregszemléjén.

Bár a CES 2021-en elhangzottak szerint a Vuzix legújabb modelljére még hónapokat kell várni, úgy tűnik, az okoseszköz az egyik legígéretesebb fejlesztés lehet a nem üzleti felhasználóknak szánt változatok közül.

A New York-i cég általában inkább a vállalati szféra számára kínál megoldásokat, ezúttal azonban nem csak őket vette célba. Legalábbis a náluk megszokottnál jóval klasszikusabb kinézetű AR-szemüvegek a nagyközönség tetszését is elnyerhetik.

Ehhez a The Verge szerint talán annak is köze lehet, hogy a Vuzix ezúttal a Jade World Display (JBD) vállalattal együttműködve, a kínai cég microLED technológiáját is beépíti a fejlesztésbe.

Az OLED képernyők alternatíváját jelentő mikro LED megoldások az elmúlt években leginkább a tévézést érintő fejlesztésekben bukkantak fel. A látványos teljesítményre képes kijelzőprojektorok ugyanakkor ultrakicsi méretük miatt könnyen beilleszthetők egy szemüveg száraiba is. A Vuzix így akár egy, a mindennapokban is szívesen hordható okosszemüveggel állhat elő.

Az eszköz az amerikai partner waveguide technológiáját és a kínai fejlesztést kombinálja, így jeleníti meg a képet. A megoldás sztereoszkópikus monokróm vagy színes képet vetít mindkét szem elé, a szoftver igényeitől függő képsűrűséggel és -felbontással.

A ceruzaradír méretű modul az amerikai cég szerint többféle konfigurációban lesz elérhető, köztük wi-fi vagy opcionálisan LTE megoldással. A sztereóhangszóróval és zajszűrő-mikrofonnal felszerelt high-tech szemüveg várhatóan a nyáron kerül piacra, az áráról egyelőre nincsenek információk.

Forrás: