Okosékszerekkel az egészségesebb életmódért

Kapcsolódó cikkek

Okosékszerekkel az egészségesebb életmódért

Okosékszerekkel az egészségesebb életmódért

még több IoT

1 perc

A Bellabeat Ivy okoskarkötőjét a sportos aktivitásmérők szebb változataként pozicionálták. A startup célcsoportját elsősorban a nők alkotják.

A fejlesztők az Ivy nevű okoskarkötőt stílusos, kényelmes, hosszú akkumulátoridejű, egészségmonitorozó kiegészítőnek szánták. Az elmúlt nyolc év során a Bellabeat több okosékszert is piacra dobott, köztük a többfunkciós Leaf-et vagy a Time okosórát.

Az idén ősszel debütált Ivy-t az eddigi legsokoldalúbb viselhető eszközüknek szánják. A karkötő ugyanis nyomon követheti az alvási szokásokat, a pulzusszámot, a női ciklust, a lépésszámot, a hidratáltsági szintet, az aktivitást, az éberséget és még több más paramétert.

Amit egy átlagos aktivitásmérőtől el lehet várni – lépésszámlálás, pulzusmérés és alvásfigyelés –, azt hozza a TechCrunch tesztje szerint. A napi mutatók alapján a felhasználó wellnesspontszámot kap. Ennek célja a mozgásra való ösztönzés, valamint, hogy az okosékszer viselője szánjon elég időt a napi relaxációra és más kikapcsolódásra, például az olvasásra, a sportolásra vagy akár a vásárlásra is. Az úgynevezett készenléti érték pedig főként a pulzusszám, a nyugalmi pulzusszám és a légzésszám elemzése alapján kerül kiszámításra.

A 250 dolláros ár alacsonynak éppenséggel nem nevezhető, főleg, ha azt vesszük, hogy a legtöbb okostelefon rendelkezik például beépített lépésszámlálóval. A keresletet ugyanakkor jelzi, hogy a korábbi előrendelések száma elérte az 50 ezret. A szeptemberi debütálást követően két hónap alatt pedig további 18 ezer darabot adtak el a karkötőből.

A Bellabeat applikációját több mint 100.000 aktív felhasználó veszi igénybe havi szinten. A startup a fizetős „Coach” szolgáltatást prémium lehetőségnek szánta, amely a többi között napi étkezési tervekkel és heti bevásárlólistákkal segíti a kiegyensúlyozott étrend összeállítását.

Forrás: