Okoseszközök a lakásban: ajándékozzon kényelmet karácsonyra!

Kapcsolódó cikkek

Okoseszközök a lakásban: ajándékozzon kényelmet karácsonyra!

Okoseszközök a lakásban: ajándékozzon kényelmet karácsonyra!

még több IoT

2 perc

A megfelelő intelligens készülékkel a lakók egyre több mindent vezérelhetnek otthonukban – legyen szó a világításról, az egyes helyiségek vagy akár ételek hőfokáról. De igény szerint az egészségükre is jobban odafigyelhetnek. A választék pedig egyre inkább kimeríthetetlen.

Folytatjuk okosajándékokról szóló cikksorozatunkat, nézzük, miből lehet még válogatni.

GE intelligens mikrohullámú sütő

Az Amazon Alexa-integrációnak köszönhetően akár a másik szobából, hangutasítással is elkészíthető például a pattogatott kukorica. Az étel csomagolásán található vonalkód beszkennelésével pedig a készülék még az optimális mikrózási időt is képes megbecsülni. A termék ára az NBC News összefoglalója szerint átlagosan 150 dollár körül mozog.

Google Nest Hub intelligens kijelző

A 7 hüvelykes (közel 18 centiméteres) képátmérőjű intelligens kijelző nagy segítség lehet a reggeli rohanásban. A Google Assistant hangutasítások révén a felhasználó könnyen megszervezheti találkozóit, emlékeztetőket vagy feladatlistákat hozhat létre. De megtekintheti az aktuális híreket, zenét hallgathat vagy tájékozódhat a különféle receptek egyes lépéseiről is. A termék ára 130 dollárnál kezdődik.

Instant Pot okoskukta

A Csillagok háborúja kinézetben is elérhető edény némi marketinges túlzással csak a bevásárlást nem végzi el a háziasszonyok helyett. A wifis, multifunkciós készülék a kapcsolódó alkalmazásnak köszönhetően már az Amazon Alexával és más virtuális asszisztenssel is kompatibilis. Így a többi között képes tájékoztatni, milyen típusú főzésre – például extra nyomás alattira vagy lassúra – van éppen szükség.

A felhasználó több mint 1000, írásban is rögzített főzési folyamat közül válogathat. De megtudhatja azt is, mikor érkezett el például a fűszerezés ideje. A készülék 150 dollár körüli áron vásárolható meg.

Amazon Smart Plug

A pénztárcabarát, 25 dolláros árcímkéjű mini csatlakozóval távolról is ütemezhető a lámpák, ventilátorok és más otthoni készülékek működése. Az eszköz lényege, hogy segítségével gyakorlatilag bármilyen készülék „felokosítható”.

Ez konkrétan azt jelenti, hogy akár az antik lámpa is hangvezéreltté tehető, és a lakók hazaérkezésekor felkapcsol, távozásakor pedig kialszik a fénye. Az előzetes teendő csupán annyi, hogy meg kell mondani Alexának, mit tegyen az adott készülék.

FitBit Aria 2 okosmérleg

A 130 dollár körüli áron kapható, FitBit-felhasználók számára készült mérleg automatikusan szinkronizálja a súlyt, a BMI-t és a testzsírszázalékot közvetlenül a FitBit grafikus felületével. A felhasználó így folyamatosan nyomon követheti az értékeket, és még időben léphet, ha netalán változtatni szeretne azokon.

Philips SmartSleep okoslámpa

A nagyjából 200 dolláros, fényterápiás lámpa összekapcsolható az okostelefonnal és ébresztőóraként is funkcionál. Beépített szenzorának köszönhetően méri a hálószoba hőmérsékletét, a zaj, a fény és a páratartalom szintjét, valamint tippeket is ad az alvás minőségének javításához.

Somnox Sleep Robot

A borsosabb – 500 dolláros – áron elérhető, kissé különös kinézetű készülék valójában egy alvássegítő eszköz. A babalakú párna a gyártó szerint olyan technológiával és szoftverrel rendelkezik, ami az alvás optimalizálását elősegítő légzés- és mozgásérzékelés. Így ha valaki például „horkolásmentes” éjszakákat szeretne, az bizonyára örül majd neki.

Forrás: