Okosfejlesztések a hatékony jógaedzéshez

Kapcsolódó cikkek

Okosfejlesztések a hatékony jógaedzéshez

Okosfejlesztések a hatékony jógaedzéshez

még több IoT

1 perc

A cikk első részében három, otthoni körülmények között is használható fejlesztést mutattunk be. Most pedig tovább folytatjuk a sort.

Mirror

Az okostükörről korábban oldalunkon is olvashattak. A Mirror segítségével a nappali vagy az egyik szoba is könnyen mozgásstúdióvá alakítható. A kikapcsolt állapotban normál tükörként funkcionáló készülék bekapcsolás után életnagyságú képet ad a távolban lévő oktatóról és a csoporttagokról. Teszi mindezt valós időben és személyre szabott instrukciókkal, hogy használója még véletlenül se maradjon le a többiektől.

A tükör programjában több mint 50 edzésforma érhető el heti szinten, tehát nem csak jógázáshoz használható. A Mirror Bluetooth-os pulzusmérőhöz is képes csatlakozni, beépített hangszóróinak köszönhetően pedig a felhasználó kedvenc zenéjére végezheti el a gyakorlatokat. A készülék nagyobb „beruházásnak” számít, hiszen az ára 1.495 dollár.

SmartMat

A jógamatrac kompatibilis a legújabb Apple és Android telefonokkal és tabletekkel, és a kapcsolódó alkalmazásnak köszönhetően végigvezeti használóját az egyes gyakorlatokon. Így látható, mikor van szükség korrigálásra, valamint a haladás mértéke és különféle statisztikák is elérhetők.

Első alkalommal a matrac felméri a jógázó testalkatát, testsúlyát, illetve az egyéni korlátait is, amelyekre szintén érdemes figyelni.

iBreve

A megfelelő légzés a jóga esetén is kiemelt fontosságú. Az iBreve viselhető kiegészítő képes elemezni tulajdonosa légzési mintáit, és visszajelzést is ad azokról. A készüléket úgy tervezték, hogy a sportmelltartóra lehet felcsíptetni, a felhasználó okostelefonjához pedig Bluetooth-on keresztül csatlakozik. Használatával napi rendszerességgel nyerhetők adatok a légzésről, a stressz- és az aktivitási szintről. A terméket a gyártó oldaláról lehet előrendelni, a kiszállítás néhány hónapon belül várható.

Forrás: