Okoshangszóró helyett jönnek a beszélő tükrök

Kapcsolódó cikkek

Okoshangszóró helyett jönnek a beszélő tükrök

Okoshangszóró helyett jönnek a beszélő tükrök

még több IoT

1 perc

A felokosított tükör már nem új ötlet, de az extra funkciók akár az üzleti alkalmazások terén is kamatoztathatók lesznek.

Az újabb versenyző a bostoni székhelyű Ayi Technology cég.

Az általuk fejlesztett tükörben a felhasználó kedve szerint átfuthatja a híreket, nézhet videót vagy posztolhat bejegyzéseket. És ez csupán néhány a mesterséges intelligencia (artifical intelligence, AI) segítségével működő eszköz funkciói közül, amelyek között megtalálható például a naptárkezelés és a hívásindítás is.

Edward Chong, a lakberendezési eszköz alkotója az alábbi példával szemléltette, mit is tud a fejlesztés.

Tegyük fel, hogy valaki napszemüveget szeretne vásárolni. A kiterjesztett valóságon (augmented reality, AR) alapuló alkalmazás révén a felhasználó virtuálisan fel is próbálhatja a kiválasztott terméket.

És ez nem ma már nem egy futurisztikus elképzelés, hanem maga a valóság. A kapcsolódó Kickstarter-kampányban már 217.000 dollárnyi támogatás gyűlt össze.

Chong a magánbefektetők támogatása ellenére döntött a közösségi kampány mellett. Tette mindezt azért, hogy finanszírozhassa a gyártást, közösséget építhessen és visszajelzéseket kaphasson a termékről.

Célközönségét azok alkotják, akiknek már sikerült eladniuk a saját intelligens terméküket. Ha azt vesszük, hogy egyes becslések szerint az okoseszközök mennyisége 2025-re akár meg is haladhatja a 75,4 milliárd darabot világszerte, mindez talán nem is tűnik annyira furcsának.

Fejlesztésüket szerényen a „legjobb otthoni asszisztensnek” szánják, de nagyratörő terveik vannak a B2B (business-to-business, azaz a vállalatok közötti) értékesítés területén is. Például a tükör kijelzőjén látványosan megjeleníthető egy eladásra szánt ingatlan is.

A termék várhatóan 1.000 dolláros áron kerül majd kereskedelmi forgalomba. A kiszállítás a tervek szerint decembertől várható.

A cég következőként egy intelligens asztalt szeretne piacra dobni.

Forrás: