Okosnyakörv a kutyák egészségéért

Okosnyakörv a kutyák egészségéért

Okosnyakörv a kutyák egészségéért

még több IoT

2 perc

A viselhető kiegészítők gyártói eddig elsősorban az emberek számára készített intelligens készülékekre összpontosították a figyelmüket, de a Link AKC nevű termék az aktivitásmérők funkcióit kiterjeszti a háziállatokra is.

Az Amerikai Kutyatenyésztő Klubbal együttműködésben kialakított nyakörvet olyan egyedülálló funkciókkal látták el, melyeket az emberek számára készült kiegészítőkön is meg lehet találni, ideértve a nyomkövetést, illetve a lépésszámlálót és ahhoz hasonló aktivitásmérő megoldásokat. Ennek köszönhetően a tulajdonosok részletes elemzéseken keresztül kísérhetik figyelemmel házi kedvencük aktivitását. Ami a nyakörvet még különlegesebbé teszi, hogy képes különbséget tenni a különböző fajták között, vagyis a testmozgást az adott kutya szükségleteinek függvényében értékeli.

A Link AKC emellett egy kifejezetten kutyák számára fejlesztett funkcióval is rendelkezik, mégpedig az állat testhőmérsékletének változásait nyomon követő szenzorral, amelyik jelzi, ha a kedvencnek nagyon melege van vagy fázik. Ezen túlmenően a gazdik akár „virtuális kerítést” is létrehozhatnak, mely azonnal figyelmezteti őket, ha kütyü viselője túlmerészkedett a kijelölt határokon.  

A gyártók a közösségi média jelentőségét sem becsülték le, így a tulajdonosok megoszthatják egymással, hogy milyen közös kalandokon vettek részt a kedvencükkel. A posztokhoz fényképeket is hozzá lehet csatolni, és a felhasználók a bejárt útvonalra vonatkozó információkat is megoszthatnak majd.   

Az eszköz kinézetében hasonlít a tradicionális nyakörvekhez, a gombok kellően el vannak rejtve, és a külső bőrborítás elég igényesnek tűnik, hogyha összevetjük azokkal a műanyagból vagy fémből készült nyakörvekkel, amelyeket a legtöbb kutya visel. 

Azok számára, akik szeretnének mindent elkövetni azért, hogy háziállatuk fitt és egészséges legyen, ideális választásnak bizonyulhat az intelligens nyakörv. Azt azért érdemes hozzátenni, hogy az okoskiegészítő cseppet sem olcsó befektetés, két éves szerződés mellett, havi 6,95 dolláros díjjal számolva a kezdőár 199 dollár – csaknem 55 ezer forint – körül alakul. Tekintve azt, hogy rengeteg olyan kutyatulajdonos van szerte a világon, aki bármennyit szívesen áldoz a kedvencére, az sem kizárt, hogy idővel a viselhető kiegészítők világában is meghatározó szerephez jutnak az állatok számára készített kütyük.

Forrás: ReadWrite.com