Oktokopter és VR-kamera: újdonságokból nincs hiány

Kapcsolódó cikkek

Oktokopter és VR-kamera: újdonságokból nincs hiány

Oktokopter és VR-kamera: nincs hiány az izgalmas fejlesztésekből

még több IoT

2 perc

2019 is hagyományosan a Las Vegas-i fogyasztói elektronikai szakvásárral, a CES-sel indult, ahol minden évben cégek ezrei mutatják be piackész vagy még csak prototípusként létező termékeiket. Az IoT For All újságírói kiválasztották, hogy számukra idén melyek voltak a legizgalmasabb fejlesztések.

Vuze XR kamera a HumanEyes-tól

A Vuze duális kamerája egyszerre nyújt immerzív (saját virtuális valóságra épülő) élményt, és teszi lehetővé annak azonnali megosztását. A hordozható es könnyen kezelhető eszköz használói egyszerűen válthatnak a 3D VR180 és a 2D 360° mód között.

Ahogy a cég ígéri, a nagyfelbontású felvételeket készítő gép jó választás lehet bármely amatőr vagy profi videósnak és fotósnak, aki magasabb szintre szeretné emelni művészetét.

ITRI Hybrid Power drón

A kettős meghajtású oktokopter nagy hatással lehet egyes iparágak működésére. A mezőgazdaságban például a nagy mennyiségű, akár 30 kilogrammnyi teher szállítására alkalmas gép szórhatja ki a műtrágya granulátumot. Máshol légi fotókat készíthet vagy infrastruktúra-felügyeletre is használható – mindezt úgy, hogy akár 45 percig is képes a levegőben maradni.

Autonóm taxi a Bosch-tól

A német konszern arra számít, hogy 2020-ig mintegy egymillió „leinthető” járat ingázik majd az utakon. A teljesen autonóm járművek várhatóan még egy ideig nem terjednek el tömegesen, így például a vállalat Autonomous Connected Pod járgánya jelenthetné az utazásmegosztás következő fázisát.

A mini buszban minden „szokásos”, világhálóra csatlakoztatott megoldás megtalálható: így például wifi, állandó felügyelet vagy a digitális lábnyom (vagyis az online előélet) felismerése is. A digitális szolgáltatások közé tartozik, hogy egyben intézhető az utazásmegosztás, a jármű rendelése és a fizetés. A rendszer szenzorok és algoritmusok segítségével értelmezi a kapott adatokat, tudja, hogy hol és mikor kell feltölteni akkumulátorait, valamint képes a pillanatnyi helyzethez igazítani a vezetési stílusát.

Miliboo kanapé

A szórakoztató elektronikai cégek régóta óta hirdetik, hogy segítségükkel a felhasználó otthona kényelméből tapasztalhatja meg a tökéletes házimozi-élményt. Ebbe a fejlesztési versenybe száll be a Miliboo kanapéja is.

A felturbózott ülőgarnitúrában a többi között helyet kaptak a beépített hangszórók, a mozgó ülőfelület, az erősítők és a speciális világítás is. A bútor által kínált 4D immerzió célja, hogy minél valósabbá tegye a filmnézést. A karfában a vezeték nélküli töltést lehetővé tévő Qi szoftver is elérhető.

További funkció, hogy a kanapé kompatibilis mind a Google Home-mal, mind az Alexával, így hangutasításokra is reagál. A már előrendelhető bútorcsalád egyes tagjainak ára 2.340 dollárnál (körülbelül 655 ezer forintnál) kezdődik.

A cikket hamarosan további „okosságok” bemutatásával folytatjuk.

Forrás: