Smart home fejlesztésekből sem volt hiány a CES-en

Kapcsolódó cikkek

Smart home fejlesztésekből sem volt hiány a CES-en

Smart home fejlesztésekből sem volt hiány a CES-en

még több IoT

2 perc

A fejlesztőcégek kívül-belül megújítanák az otthonokat. A TechHive portál kiválasztotta a szerintük legjobb termékeket.

Intelligens kültéri világítás

A Ring teljesen új otthoni világítási rendszert mutatott be, amely jól kiegészíti a vállalat biztonsági rendszerét. A termékcsalád kültéri reflektort, vezetékes díszkivilágítást, járdavilágítást, lépcsővilágítást és mozgásérzékelőket foglal magában.

A mobilalkalmazásban beállítható például, hogyha akár csak egy eszköz is mozgást érzékel, akkor az összes fény kigyulladjon, és a kamerák is rögzítsék a látottakat. Így a lakók és a látogatók is jobban tájékozódhatnak, és nagyobb biztonságban érezhetik magukat. A termékek várhatóan idén márciustól lesznek elérhetők.

Felokosított videocsengő

Az egyre kiélezettebbé váló piaci versenyben nagy előny lehet, hogy ennél a terméknél nincs előfizetési díj. Az eszközbe ugyanis micro SD kártyát lehet behelyezni, így a felvételek a kártyán – nem pedig a felhőben – tárolhatók. A felvételek távolról is elérhetők, a visszajátszás pedig a kameráról – nem pedig a távoli szerverről – történik. Ha valaki mégis a felhőben szeretné tárolni az elkészült videókat, akkor beállíthatja a Netatmo-t, hogy a saját felhasználói Dropbox fiókjába vagy egy FTP szerverre továbbítsa a videókat. Ugyanez a megoldás érhető el a vállalat bel- és kültéri kameráinál is.

Az okoscsengő 8 és 230 volt közötti feszültségtartományban működik, így gyakorlatilag bármilyen hálózati tápegységhez csatlakoztatható. Ezen felül rendelkezik a „szokásos” funkciókkal is, beleértve a nagyfelbontású videorögzítést, az éjjeli üzemmódot és a kétirányú kommunikációt. A csengő kompatibilis az Apple HomeKit-tel is. A készülék várhatóan 2019 második felében érkezik 250-300 dollár körüli áron.

Robotizált levegőtisztító

A fejlesztők úgy hirdetik a készüléket, hogy annak a célja az otthoni környezet „élhetőbbé tétele”. Az Ecovacs Atmobot voltaképp egy hordozható légtisztító berendezés és egy robotporszívó között van félúton. Ez azt jelenti, hogy képes önállóan közlekedni a lakásban, megmérni az egyes helyiségek levegőminőségét, és szükség esetén át is szűrni az.

A gyártó a többi robotporszívójára jellemző technológiáját alkalmazta ennél a modellnél is. Mindez konkrétan beépített lézeres távolságmérőt és ultrahangos szenzort jelent, melynek köszönhetően a gép képes feltérképezni a szobákat, és megfelelően navigálni is. Ha az adott helyiség levegőminőségét megfelelőnek ítéli, akkor másik helyiségbe gurul át.

A Ecovacs Atmobot belsejében négyrétegű HEPA (high-efficiency particulate air) nagy hatékonyságú szűrő és háromfokozatú ventilátor található. A berendezés várhatóan még az idén kapható lesz.

A cikket hamarosan folytatjuk.

Forrás: