Sportolás virtuális személyi edzővel

Sportolás virtuális személyi edzővel

Sportolás virtuális személyi edzővel

még több IoT

1 perc

Aki napi szinten sportol, az bizonyára tisztában van vele, hogy nem árt, ha ilyenkor akad segítőtársa.

Az Internet of Things (IoT) technológiára épülő fejlesztések most már lehetővé teszik, hogy az amatőr sportolók is a profikhoz hasonló bánásmódban részesüljenek, legyen szó fociról, kosárlabdáról, teniszről vagy éppen egy kis munka utáni kocogásról.

Ha például valaki folyamatosan tenisztechnikájának javítására törekszik, de nincs mindig lehetősége edzővel együtt dolgozni, a Zepp szenzora megfelelő megoldás lehet számára.

A kisméretű eszközt a teniszütő nyelére kell rögzíteni, a kapcsolódó okostelefonos alkalmazásnak köszönhetően pedig a sportoló gyakorlatilag azonnali visszacsatolást kaphat a játékáról: az ütéstechnikától, az erősségtől kezdve a lendítéstechnikáig sok mindenről, az így nyert információk segítségével pedig elemezheti saját teljesítményét.

A hatékonyságnövelés és a teljesítménymérés gyakorlatilag mindenhol hasznos lehet. Az okoskosár- vagy focilabdák például nyomon követnek minden egyes rúgást, pattintást és dobást, az érzékelőkkel felvértezett kiegészítőkkel mérhető egyebek közt a golfütések erőssége, az okoszoknik pedig javíthatják a futótechnikát.

Bár az ilyen technológiai megoldások természetesen nem helyettesíthetik a hivatásos edzőket, de mérési eredményeiknek köszönhetően hozzájárulhatnak a teljesítmény növeléséhez, segíthetnek a játékosnak abban, hogy megértse, miben kell még fejlődnie, hol kell még technikáján javítania. Az edző számára pedig egyfajta biztonságot adhat, hogy tanítványa akkor is komolyan veszi a sportolást, ha trénere éppen nincsen jelen.