Személyre szabott íróasztalok az irodában

Személyre szabott íróasztalok az irodában

Személyre szabott íróasztalok az irodában

még több IoT

2 perc

A Herman Miller olyan rendszert fejlesztett ki, mely segíthet az irodai dolgozóknak az ergonomikusabb munkavégzésben, a munkáltató pedig könnyebben szemmel tarthatja az asztalok kihasználtságát.

Lassan egy évszázada a Herman Miller bútorgyártó cég abból keresi a kenyerét, hogy leülteti az embereket, a jövőben viszont inkább arra törekszenek, hogy vásárlóik ne felejtsenek el időnként felállni. Új fejlesztésük, a Live OS ugyanis folyamatosan nyomon követi, ki és mennyi ideig ül az adott asztalnál, és időnként figyelmezteti, hogy ideje lenne kicsit állva dolgoznia vagy pihennie.

Okosasztal segít, hogy a munka hőse legyen

A cég szerint a dolgozók nem szeretnek kis fülkékben gürcölni egész nap, hanem a nyitott, kollaboratív munkahelyeket részesítik előnyben. Mielőtt azonban egy cégvezető kiépíthet egy ilyet, ismernie kell alkalmazottainak szokásait is. Ehhez is ideális lehet az új platform.

Amikor valaki először használja a Live OS-t, be kell jelentkeznie, és megadnia néhány célt, hogy mennyi időnként szeretne felállni, a rendszer pedig így bizonyos időközönként figyelmezteti, hogy ideje testtartást váltani. Ha az asztal magassága esetleg motorral állítható, akár magától is átprogramozhatja magát álló pozícióba.

A vállalat jövő januárban ráadásul az Aeron irodai székük IoT-alapú (internetre csatlakoztatott) változatát is piacra szeretné dobni. Ez a modell szenzorokkal érzékeli majd a rajta ülő testtartását, és akár emailben is figyelmeztetheti, ha túlságosan a szék szélén ül vagy görnyed, valamint tippeket is ad az ergonomikus munkavégzéshez.

A végső cél, hogy az összes irodai bútort „felokosítsák”, és olyan munkakörnyezetet hozzanak létre, mely szinte előre kitalálja a benne dolgozók gondolatait, és azonnal reagál az igényeikre. A programért felelős Ryan Anderson szerint a Herman Miller továbbra is igényes alapanyagokból tervez stílusos és kényelmes bútorokat, egyetlen új matériával egészítve csak ki a termékek sorát: az adatokkal.

Forrás: Wired