Távvezérelt ajtónyitó kutyatulajdonosoknak

Kapcsolódó cikkek

Távvezérelt ajtónyitó kutyatulajdonosoknak

Távvezérelt ajtónyitó kutyatulajdonosoknak

még több IoT

1 perc

Az elfoglalt gazdik bizonyára örülni fognak ennek az okosfejlesztésnek.

Kutyát tartani nagy öröm, de legalább ugyanilyen nagy felelősség is. Ha pedig valaki sokat dolgozik, és keveset van otthon, akkor vélhetően nem tud a nap közepén hazarohanni, hogy a lakásban tartott kedvencét kiengedje a kertbe. Egy új találmány azonban bizonyos esetekben nagyobb szabadságot adhat az állattartóknak.

A Wayzn ötlete egy testvérpár fejéből pattant ki. Egy apró eszközt terveztek, amely bármilyen tolóajtóra könnyedén felszerelhető. A megoldás a hagyományos kutyaajtókhoz képest sokkal diszkrétebb. Ugyanakkor használatához a nyílászárót nem szabad kulcsra zárni, így bejárathoz nem ajánlott, a hátsó kertbe vezető tolóajtóknál viszont nagy hasznát lehet venni. Biztonsági kockázatok azonban ekkor is felmerülnek.

Az eszköz kompatibilis más „okos” otthoni készülékekkel, így a többi között kamerákkal együtt is működtethető, melynek köszönhetően a tulajdonos azonnal láthatja, ha kedvence éppen kimegy a kertbe, vagy bejön onnan. Ha a gazdi otthon tartózkodik, akkor azt is beállíthatja, hogy az ajtónyitó automatikusan működésbe lépjen, így kutyája szabadon közlekedhet a ház és a kert között.

A gazda távollétében a kapcsolódó okostelefonos applikáción keresztül vezérelhető az eszköz, melynek beépített mozgásérzékelője automatikus értesítést küld a felhasználó okostelefonjára, ha a kutya az ajtónál „téblábolna”.

A kapcsolódó Indiegogo-kampányból már csak napok vannak hátra, a kitűzött 50 ezer dolláros támogatási célnak már majdnem a négyszerese gyűlt össze. A távvezérelhető ajtónyitó ára várhatóan 399 dollár lesz, előrendelni jelenleg 239 dolláros (azaz a tervezettnél 40%-kal alacsonyabb) áron lehet. A kiszállítás a tervek szerint 2019 júniusában várható.

Forrás: