Telefonáljon úgy, mint egy titkosügynök!

Telefonáljon úgy, mint egy titkosügynök!

Telefonáljon úgy, mint egy titkosügynök!

még több IoT

3 perc

Elképzelte már, milyen érzés lenne a telefont úgy felvenni, hogy füléhez emeli mutatóujját, és beszélni kezd? Ezzel az új karpánttal már erre is képes lesz, így az sem baj, ha otthon hagyta a headsetjét.

A Sgnl fejlesztői egészen egyszerű alapelvre támaszkodtak, amikor futurisztikusnak tűnő eszközük fejlesztésébe kezdtek: a csont és úgy általában az emberi test jól vezeti a hangot. Ha tehát egy karpántra olyan rezgő egységet erősítenek, mely a telefonhívást továbbítja, akkor annak viselője bedughatja a fülét a mutatóujjával, és tisztán hallhatja a túloldalt beszélőt.

Ez egészen új lehetőségeket nyithat meg a telefonálásban, hiszen ilyen módon könnyebb kizárni a külső zajokat, ráadásul kifelé a hívott fél nem hallható, így jelentősen csökken az esélye, hogy valaki a közelben kihallgassa a teljes beszélgetést.

Természetesen a hasonló megoldásokhoz híven a Sgnl is Bluetooth segítségével kapcsolódik az okostelefonokhoz, így a vezetékkel sem kell babrálni, mint egy hagyományos fülhallgató esetén.

A készüléket kifejezetten úgy tervezték, hogy ne csak önálló eszközként működjön, hanem rá lehet erősíteni más pántokra is, így felokosítható vele egy hétköznapi karóra, bővítheti az okosórák funkcióit, a fitneszkarpántok kiegészítőjeként is szolgálhat, de természetesen önmagában is viselhető.

A futurisztikus telefonálás mellett sok egyéb szenzorral is felszerelték az eszközt, így képes értesíteni viselőjét az emailekről és egyéb szöveges üzenetekről is, de más eszközök nélkül is képes az aktivitásmérésre, már ami a pulzusszámot vagy a lépésszámot illeti.

A kereskedelmi forgalomba lépéshez Kickstarter-kampányt indítottak a fejlesztők, ami rendkívül sikeres, hiszen már a kitűzött 50 ezer dolláros cél 15-szörösénél tartanak! A hatalmas érdeklődésnek köszönhetően gyorsan fogynak a korai megrendelők számára olcsóbban biztosított karpántok, de még mindig előrendelhető a termék 139 dolláros (körülbelül 34 ezer forintos) áron.