Tíz éve telefonálhatunk a repülőgépen

Kapcsolódó cikkek

Tíz éve telefonálhatunk a repülőgépen

Tíz éve telefonálhatunk a repülőgépen

még több IoT

2 perc

2008 márciusában engedélyezte az Emirates először, hogy az utasok repülés közben is kezdeményezhessenek és fogadhassanak telefonhívást, valamint szöveges üzenetet küldhessenek a mobiltelefonjukról.

Az első fedélzeti mobiltelefonhívást 2008. március 20-án indították az Emirates Dubajból Casablancába közlekedő EK751-es járatán, azóta pedig több mint 2,8 millió hívást bonyolítottak a fedélzeten. 60 százalékuk kimenő hívás volt, de a repülőgépek utasai több mint 1 millió bejövő hívást is fogadtak.

A leghosszabb, 3 óra 50 perces telefonhívást Orlando és Dubaj között regisztrálták 2018. február 5-én, az elmúlt tíz év során pedig 87 millió szöveges üzenetet küldtek és fogadtak a cég járatain utazók.

Fedélzeti szórakoztatás és hálózati összeköttetés területén az Egyesült Arab Emirségek légitársasága mindig is az innováció éllovasának számított. Amellett, hogy 2008-ban elsőként tették lehetővé a fedélzeti mobiltelefon-használatot, ez volt az első légitársaság, amely 1992-ben a flottában található gép összes ülését beépített TV-képernyőkkel látta.

A Közel-Kelet – megtett utaskilométerek alapján – legnagyobb légicége folyamatosan fejleszti a hálózati összeköttetést és a Live TV szolgáltatást. A vállalat gépeinek több mint 70 százalékán elérhető a Live TV, míg Wi-Fi kapcsolatot a gépek 98 százalékán, azaz a flotta szinte teljes egészén biztosítanak. A repülőgép bármely osztályán utazók 20MB ingyenes mobiladatforgalmat kapnak, melynek köszönhetően a fedélzeten havonta csaknem egymillió utas kapcsolódik a világhálóhoz.

A TripAdvisor Travelers’ Choice Awards for Airlines szavazásán 2017-ben a vállalatot választották a világ legjobb légitársaságának, az APEX Passenger Choice Awards múltheti sanghaji díjátadóján pedig a legjobb közel-keleti fedélzeti szórakoztatórendszer, a legjobb Wi-Fi szolgáltatás, valamint a legjobb utazási élmény regionális kategóriájában végeztek az első helyen.