Ismét piacvezető a Vodafone a gépek közötti kommunikációban

Kapcsolódó cikkek

Ismét piacvezető a Vodafone a gépek közötti kommunikációban

Továbbra is piacvezető a Vodafone a gépek közötti kommunikációban

még több IoT

2 perc

A Gartner az ötödik egymást követő évben ismerte el iparági vezetőként a távközlési céget a menedzselt m2m – gépek közötti – szolgáltatásokat vizsgáló, globális Magic Quadrant felmérésében.

A Vodafone „megvalósítási képességének” és „víziója teljességének” tekintetében érte el a legmagasabb, illetve a középponttól legtávolabbra eső pozíciót a „Vezetők” kvadránsban.

„Az, hogy a Gartner a rekordnak számító ötödik egymást követő évben újból a ’Vezetők’ negyedbe helyezte a vállalatunkat, az IoT területén tapasztalt rendkívüli fejlődésünknek és ezzel együtt annak elismerése, hogy innovátorként erős piaci pozícióra tettünk szert” – mondta Stefano Gastaut, a Vodafone IoT-igazgatója.

„Úgy érezzük, hogy IoT-képességeink folyamatos fejlődésének, valamint az új technológiai területek – például az NB-IoT – felé való terjeszkedésünknek köszönhetően egyre több ügyfél élvezheti a dolgok internete által kínált lehetőségeket” – részletezte az igazgató.

A legfrissebb Vodafone IoT Barometer Report felmérés szerint az Internet of Things projektek mérete egyre növekszik. Tavaly a nagyszabású projektek száma megduplázódott, és a vállalatok 61 százaléka egyetért abban, hogy a digitális átalakulás IoT nélkül lehetetlen.

Gastaut hozzátette: „a dolgok internete területén egyre erősödik a verseny, és nagy örömünkre szolgál, hogy a Gartner jelentésében sikerült megtartanunk vezető pozíciónkat. Az IoT már napjainkban is rengeteg vállalkozást és életet segít világszerte. Barométer jelentésünk szerint a ’Követők’ 79 százaléka gondolja úgy, hogy az Internet of Things az elkövetkezendő négy évben óriási hatással lesz az egész gazdaságra”.

A Magic Quadrant for Managed M2M Services, Worldwide című tanulmány megtekintéséhez kattintson ide.