Új dimenzió az álláskeresésben

Új dimenzió az álláskeresésben

Új dimenzió az álláskeresésben

még több IoT

2 perc

Az okostelefon és a kis hatótávolságú NFC-kommunikáció nemcsak a boltokban az egyérintéses fizetésnél, de még az állásvadászatnál is segíthet.

A Workible állásközvetítő alkalmazás és a Tapit NFC-vel foglalkozó cég együttműködésének köszönhetően az ausztrál, új-zélandi, amerikai és brit álláskeresők mostantól egyetlen érintéssel „előnyhöz” juthatnak a munkaadóknál.

A mobil alkalmazás segítségével elég egy NFC-vel (Near Field Communication) ellátott okostelefont hozzákoppintani a köztereken, bevásárlóközpontokban, kirakatüvegen elhelyezett álláshirdetésekhez, és az illető azonnal felkerülhet a jelentkezők listájára.

A plakátokon a már megszokottnak mondható QR-kód mellett NFC-érzékelővel ellátott felület is lesz, ez biztosítja, hogy a telefon hozzáérintésével rögzíthető legyen a jelentkezés. 

Előny a cégeknél

Az „egyérintéses” lehetőség mellé extrák is járnak. A Workible alkalmazásán keresztül ugyanis az érdeklődő nemcsak a jelentkezését küldheti el, hanem a program automatikusan feliratkoztatja az adott munkáltató álláskeresőknek szóló hirdetéseire is.

Új trendek a munkaerőpiacon

Ezen túl a cég megkeresheti a jelentkezőket különböző videókkal, üzenetekkel, kérdőívekkel, különleges ajánlatokkal is – magyarázta a Tapit vezérigazgatója.

Ha valaki úgy érinti oda a telefonját, hogy nem regisztrált még a Workible felületére, akkor ugyanúgy megkaphatja a fontosabb információkat és az álláskereső applikációhoz való csatlakozás ajánlatát is.

Az NFC a jövő

A Workible vezérigazgatója az érintés nélküli NFC-alkalmazásokat a jövő technológiájának tartja – a bolti vásárlások kifizetésénél és a hirdetések területén is. A megoldás valóban innovatív továbblépés az egyszerű, táblás „alkalmazottat felveszünk” hirdetésekhez képest.

Ezzel az új felhasználással nemcsak a munkavállalók számára válhat könnyebbé az álláskeresés, de a cégek is nyerhetnek az NFC-technológiával. Például egyszerűbben megszűrhetik a jelentkezőket, ha kifejezetten olyan kollégákat keresnek, akik valóban nyitottak az új technológiai megoldásokra.

Forrás: NFC World+