Újabb cégnek tört bele a bicskája az okosszemüvegek fejlesztésébe

Kapcsolódó cikkek

Újabb cégnek tört bele a bicskája az okosszemüvegek fejlesztésébe

Újabb cégnek tört bele a bicskája az okosszemüvegek fejlesztésébe

még több IoT

2 perc

Az új eszközökkel foglalkozó csoportjának bezárása mellett döntött az Intel. Ennek része, hogy leállítják a Vaunt okosszemüveg projektet.

A kaliforniai óriáscég közleménye szerint folyamatosan új technológiák kifejlesztésére törekednek. Erre volt példa a Superlight kódnév alatt emlegetett Vaunt-projekt, melynek keretében az Intel egy valóban egyedi okosszemüveget kifejlesztésén dolgozott. A vállalat továbbra is nyitottan áll az új technológiákhoz annak dacára, hogy a piac dinamikája nem mindig igazolja a további befektetések létjogosultságát, és ez olykor súlyos döntések meghozatalára kényszeríti a céget.

Az nem volt egyértelmű, hogy pontosan miként tervezte az Intel az okos viselhető eszköz piacra dobását, de egyes források szerint a chipgyártó egy kereskedelemben jártas partnerrel való együttműködésben gondolkodott. Jerry Bautista, a Vaunt projekt vezetője még decemberben azt nyilatkozta, hogy az Intelnek több aktív munkakapcsolata is van más iparági szereplőkkel, köztük keretek, lencsék vagy a szemüveg üzletág egyéb termékeit gyártó vállalatokkal.

Nem az ő játékterük?

A The Verge szerint a társaság közvetlenül a fogyasztókat megcélzó próbálkozásai ezen a területen nem mondhatók sikeresnek. A viselhető eszközök szegmensben korábban az Oakley és a Tag Heuer márkákkal is együttműködtek, azonban egyik kísérlet sem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket.

Ha a Vaunt szemüvegek forgalmazására nem sikerült hasonló szintű együttműködő partnert találniuk, akkor nem meglepő, hogy a cég a közvetlen értékesítés gondolatának elvetése mellett döntött. Ez valószínűleg nem az ő játékterük – és vélhetőleg ez csak egyike a Brian Krzanich CEO-nak fejfájást okozó problémáknak. A Spectre körüli aggodalmak, valamint annak a pletykának a felröppenése, hogy az Apple fel kíván hagyni az Intel chipek használatával, további álmatlan éjszakákat okozhat a vezérigazgatónak.

A Vaunt okosszemüvegnél úgy tervezték, hogy az eszközön a kivetített kép egyenesen előre nézve olvasható, és csak akkor jelenik meg rajta a tartalom, amikor szeretnénk. A kiterjesztett valóság főleg alapvető információk megjelenítését tette volna lehetővé. 2015-ben a Google döntött úgy, hogy lezárja a Google Glass projektet, majd tavaly láttak olyan hírek napvilágot, hogy némi irányváltással vállalati és gyári felhasználásra Glass Enterprise Editiont (EE) eszközt fejlesztenek.

Forrás: