Újabb drón, amely kutatásnál és mentésnél is bevethető

Kapcsolódó cikkek

Újabb drón, amely kutatásnál és mentésnél is bevethető

Újabb drón, amely kutatásnál és mentésnél is bevethető

még több IoT

2 perc

A Mavic 2 Enterprise a professzionálisabb feladatokban segíthet a cégeknek vagy a mentést végzőknek.

A gyártó DJI vállalatnak mára sokféle drónja érhető el a piacon: a „kecsesebb” és alacsonyabb árkategóriájú Spark népszerű a magánfelhasználók körében, a Mavic 2 pro család tagjai viszont jóval robusztusabbak és funkcionálisabbak, ennek megfelelően az árazásuk is jóval magasabb.

A Mavic 2 Enterprise (M2E) fejlesztéssel a DJI elsősorban az olyan vállalkozásokat szeretné megszólítani, amelyeknek professzionálisabb darabokra van szükségük, ugyanakkor tevékenységükből fakadóan nem igényelnek a Matrice sorozat tagjaihoz hasonló egészen kifinomult drónokat. Utóbbit egyébként már a Disney és a japán építőipari óriás Komatsu vállalat is használja, az MSE megalkotásánál azonban elsősorban a készenléti szolgálatot végzőkre, illetve a kis- és közepes vállalkozásokra gondoltak.

Az automata repülő lényegében a Mavic 2 Zoom vállalati változata. 12 megapixeles kameráját háromtengelyes kardáncsukló stabilizálja, kétszeres optikai és háromszoros digitális zoom funkciójának, valamint képalkotó technológiájának köszönhetően pedig akár képes felderíteni és végigpásztázni a veszélyes területeket is.

Sőt, olyan moduláris kiegészítőkkel is használható, amelyek segítségével még hatékonyabbá tehető a kutatási-mentési folyamat. Ez konkrétan egy 2400 lumenes reflektort, hangfelvétel lejátszására is alkalmas hangszórót, valamint egy olyan jelzőfényt jelent, ami éjjel vagy rossz fényviszonyok között is használható. Ezzel a fénnyel, akár a közelben tartózkodó repülőgépek is figyelmeztethetők.

A fedélzeti AirSense technológia pedig igazi különlegességnek számít. A beépített rádióvevőnek köszönhetően ugyanis a drón irányítója a DJI Pilot mobilalkalmazáson keresztül, valós időben kaphat figyelmeztetéseket a közelben tartózkodó légi járművektől. Ez kiemelten fontos lehet például futótűz esetén, katasztrófa utáni helyreállításnál vagy infrastruktúra-felügyeletnél. Az új, önfűtő akkumulátor pedig szélsőséges időjárási körülmények között, akár fagypont alatti hőmérséklet esetén is használható.

A termék ára 1.999 dollár, ami magában foglalja a drónt, a távirányítót, az akkumulátort, a kiegészítő tartozékokat, valamint a szükséges szerszámokat is tartalmazó tárolódobozt.

Forrás: