Újabb okosórával tért vissza a Withings

Kapcsolódó cikkek

Újabb okosórával tért vissza a Withings

Újabb okosórával tért vissza a Withings

még több IoT

2 perc

A digitális egészségügyre fókuszáló francia startup a finn Nokia tulajdonában nem hozta az elvárt eredményeket, így az eredeti alapítók egyike májusban visszavásárolta. Az új logó mellé aztán rögtön egy sportórával is előrukkoltak.

A vállalat saját márkaneve alatt kijött Steel HR Sport szenzorokkal méri a pulzust és az oxigénfelvételt, számolja a lépéseket. A telefonról lekéri a GPS-adatokat, hogy pontosabban nyomon kövesse viselője mozgását. Ezeket a méréseket a HealthMate applikációban lehet utólag is megtekinteni. Az óra harminc különböző sporttevékenység aktivitását tudja mérni, köztük a jógázást és az úszást. Ezenkívül a két éve még a Nokia brand alatt piacra került Steel HR okosórához hasonlóan igen hosszúnak számító, 25 napos akkumulátoridővel bír.

A kissé átalakított analóg számlapra egy apró digitális kijelző került, amely az egészséggel kapcsolatos információkat, a napi lépésszámot, a pulzust és az elégetett kalória mennyiségét mutatja. A szerkezet a telefonra érkező értesítéseket rezgéssel jelzi.

Az eszközhöz kapcsolódó applikációban a tulajdonos megadhatja az elérni kívánt lépésszámot, de az intelligens karóra technikai segítséget jelent a minőségi alvás elérésében is. A szerkezet ugyanis az alvás hossza és az ébredések száma alapján követi annak minőséget is, és figyel arra is, hogy tulajdonosát reggel a megfelelő alvási ciklus során ébressze fel.

Rengeteg applikációval kompatibilis

Az értesítések funkció is fejlődött: immár nemcsak hívásokra, szöveges üzenetekre és eseményekre korlátozódik. Az óra száznál több különböző alkalmazás értesítéseit kezeli – ez a funkció ráadásul már az előző verzió esetében is működik.

Az új Withings-fejlesztés szeptember 18-a óta rendelhető meg 200 dollárért az Amazonon vagy a cég saját honlapján. Az alapból szürke szilikon, de cserélhető óraszíjhoz fekete vagy fehér számlap választható.

Forrás: