Újabb okosságok a konyhában

Kapcsolódó cikkek

Újabb okosságok a konyhában

Újabb okosságok a konyhában

még több IoT

2 perc

Cikkünk első részében néhány szokatlan intelligensnek címkézett fejlesztést mutattunk be, most pedig további darabokat veszünk górcső alá.

Intelligens serpenyő

A SmartyPans beépített szenzorai érzékelik az edénybe kerülő hozzávalók súlyát, sőt az újabb összetevők hozzáadásával az elkészíteni kívánt étel kalóriatartalmát és az elkészítéshez szükséges főzési-sütési programot is képes meghatározni az interaktív eszköz. A folyamat közben receptként dokumentálja a kapcsolódó lépéseket.

A hőmérsékletérzékelők révén biztosítható a megfelelő készítési hőfok, a kapcsolódó alkalmazás pedig lépésről lépésre haladva látja el a felhasználót főzési utasításokkal. Az applikációban rögzíthetők a saját receptek, melyek igény szerint meg is oszthatók másokkal, valamint az ételek tápértéke is ellenőrizhető. A 229 dollárért megvásárolható darab – okos mivolta ellenére – mosogatógépben is tisztítható.

Intelligens kenyérpirító

A kenyérpirítók technológia szempontból a legegyszerűbb háztartási gépek közé tartoznak, amelyek nehezen mennek tönkre. Működésük általában analóg módon szabályozhatók.

A 129 dolláros Breville Die-Cast 2-Slice Smart Toaster egyérintéses automatizált folyamata révén magától „húzza be” a kenyeret, és szabályozza annak pirítási idejét. A pirítós aktuális állapotáról egy LED-panel segítségével tájékoztat. A Lift and Look („emelés és megtekintés”) funkció segítségével az éhes felhasználó anélkül ellenőrizheti a kenyér állapotát, hogy megszakítaná a pirítási folyamatot.

Intelligens bortároló- és kiöntő

A Kuvée Freshpour valójában egy komplett rendszer. A lényege, hogy a palackot gyakorlatilag mechanikus módon lezárva, 30 napon keresztül biztosítja a bor megfelelő frissességét – persze csak a Kuvée cégtől vásárolt palackok esetében. A zárás egy üvegre „húzható” tok révén lehetséges, a kitöltés pedig a Kuvée Connect és Kuvée Key wifis boradagoló segítségével történik.

A beépített LCD érintőképernyő használatával értékelni is lehet az elfogyasztott bort, meg lehet tekinteni a Kuvée borválasztékot, valamint vásárolni is lehet abból.

Olvassa el az első részt is!

Forrás: