Világvezető a Vodafone a gépek közötti kommunikációban

Világvezető a Vodafone a gépek közötti kommunikációban

Világvezető a Vodafone a gépek közötti kommunikációban

még több IoT

2 perc

A brit távközlési vállalat immár három egymást követő évben szerezte meg a vezető pozíciót a gépek közötti (M2M) kommunikációs szolgáltatások területén a Gartner Magic Quadrant elemzésében.

Az informatikai és távközlési piackutató cég a felmérésben két tengelyen mérte a vállalatok teljesítményét, így a víziók teljességét és azok megvalósításának képességét vizsgálták. A Vodafone mindkét szempontból kiemelkedően jól teljesített az M2M-szektorban – a meglévő és az új szolgáltatások területén is.

Ivo Rook, a Vodafone IoT-igazgatója elmondta: továbbra is fontos szerepet szánnak a Dolgok Internetéhez kapcsolódó fejlesztéseknek. Céljuk, hogy fogyasztóik minél egyszerűbben és könnyebben élhessenek az Internet of Things technológia előnyeivel.

Az igazgató hozzátette: a továbbiakban is olyan innovatív szolgáltatások fejlesztésére koncentrálnak, amelyekkel ügyfeleik tovább növelhetik a költséghatékonyságot és újabb üzleti modelleket alakíthatnak ki.

A fejlesztési irányra példa, hogy a Vodafone a kis sávszélességet igénylő (narrowband) NB-IoT hálózat segítségével kapcsolná össze azokat az eszközöket, amelyeket a korábbi megoldásokkal kevésbé lehetett csatlakoztatni. A narrowband IoT az alacsony áramfogyasztású, kis sávszélességet igénylő hálózatokat foglalja magában, melyeket kifejezetten az Internet of Things megoldások kiszolgálására alakítottak ki.

A Vodafone legutóbbi IoT Barometer felmérésében a megkérdezett cégek több mint háromnegyede értett egyet azzal, hogy az IoT egy új ipari forradalmat jelent. A kutatásban résztvevők 76 százaléka úgy gondolja, hogy a Dolgok Internete kihasználása elengedhetetlen bármilyen szervezet jövőbeni sikeréhez. A társaságok 48 százaléka pedig úgy nyilatkozott, hogy már használ IoT-technológiákat az üzletvitelük alapvető átalakításához.