Vin Tech: így tegye hűvösre a borait okosan!

Kapcsolódó cikkek

Vin Tech: így tegye hűvösre a borait okosan!

Vin Tech: így tegye hűvösre a borait okosan!

még több IoT

2 perc

Az intelligens borhűtőkkel optimális hőmérsékleten és biztonságosan tárolhatók a nemes italok. Lássuk, milyen fejlesztésekből lehet válogatni.

Plum

A készülék tökéletes az olyan borgyűjtők számára, akik nem rendelkeznek sok hellyel a palackok tárolásához. A borosüveget a leginkább kávéfőzőhöz hasonlítható szerkezet belső részébe helyezve a program képes felismerni a bor fajtáját, a földrajzi régiót, a borászatot és a bort. Így pontosan úgy kínálja az italt, ahogyan az a készítő szándékában állt.

A Plum a borász által meghatározott optimális hőmérséklet a parafa dugó (vagy más anyagból készült kupak) kiszúrásával éri el. A belső részében két kamra található, amelyekben akár 90 napig megoldható a palackok ideális hőmérsékleten történő tárolása. A készülék ára 2.499 dollár.

Café Wine Center

A 46 üveg tárolására alkalmas borhűtő LED fényfala a teljes hátlapot betölti, stílusos világítási megoldást kínálva ezzel a borkollekció darabjainak kiválasztásához és bemutatásához. A tulajdonos a SmartHQ alkalmazás használatával, Wi-Fi-n keresztül vezérelheti a világítást.

A Wine Center tehát mindenképpen látványos megoldást jelent. Kettős zónájú hűtőrészének köszönhetően elkülönítve, más hőmérsékleten tárolhatók a vörös- és a fehérborok. Az ehhez kapcsolódó beállítások szintén az applikáción keresztül végezhetők el. A terméket szintén 2.499 dollárért lehet megvásárolni.

LG Wine Cellar Refrigerator

A 65 palackos, wifis tároló esetében a felhasználók az LG ThinQ alkalmazás használatával gyakorolhatják a három hőmérsékleti zóna feletti ellenőrzést. Ugyanakkor az sem jelent problémát, ha nem szeretnének ezzel bajlódni. A hűtő ugyanis automatikusan képes kezelni a hőmérséklet-ingadozásokat, a megvilágítást és a rezgéscsillapítást.

Az alsó részébe épített okosszenzor segítségével akár egy lábmozdulattal vagy hangutasítással is kinyitható a készülék ajtaja. A gép továbbá az Alexa és a Google Assistant digitális asszisztensekkel is kompatibilis. Az LG InstaView technológia révén a hűtőajtó átlátszóvá válik vagy elhomályosul attól függően, hogy egyszer vagy kétszer kopogtatnak rajta. A fejlesztést 6.999 dollárért kínálják.

Sub-Zero Designer Wine Storage

A borhűtő háromféle – 59, 86 vagy 102 palack tárolására alkalmas – méretben érhető el. A felhasználó mindegyik modell esetén Wi-Fi-n keresztül, okostelefonján keresztül válthat a három különféle hőmérsékleti zóna között. Az optimális páratartalomról pedig a készülékbe épített kettős párologtató gondoskodik. A készülék ezen felül könnyedén integrálható a meglévő intelligens otthoni biztonsági rendszerekbe. A termék ára mérettől függően 6.280 és 9.245 dollár között mozog.

Forrás: