2015 legötletesebb okoskészülékei – 2. rész

2015 legötletesebb okoskészülékei – 2. rész

2015 legötletesebb okoskészülékei – 2. rész

még több IoT

2 perc

Mire képes jelenleg a legokosabb kaputelefon? Miket tud a jövő kapcsolója? Hogyan segítheti a pihenést az intelligens villanykörte? Folytatjuk az idei legötletesebb eszközök sorát.

Előző cikkünkben három új, illetve frissített otthoni intelligens eszközt vizsgáltunk meg a Paste Magazine összeállítása alapján, most további négy eszközzel folytatjuk a sort.

7. Skybell intelligens kaputelefon

A Wi-Fi-képes video-kaputelefon használatával nem kell többé aggódni a bejutni kívánó kiléte miatt, a full HD-képnek, az éjjellátó funkciónak, a mozgásérzékelésnek és a kétirányú hangkapcsolatnak köszönhetően ugyanis közvetlen kommunikáció lehetséges az ajtó előtt tartózkodókkal. Csendes üzemmódban kikapcsolható a beltéri csengő (amelyhez az eszköz csatlakozik), az élőkép funkció révén pedig bármikor ellenőrizhető, mi történik éppen a bejáratnál.

6. Netatmo Welcome biztonsági kamera

A fejlett arcfelismerő rendszernek köszönhetően az eszköz azonnal figyelmezteti a felhasználót, ha a családtagok hazaértek. Az értesítések és az adatvédelmi beállítások igény szerint testreszabhatók, a kamera helyi SD kártyája révén a rögzített videók és adatok privát helyen tárolhatók, az okostelefon kapcsolatát pedig a legmagasabb szintű védelmet garantáló titkosított kapcsolat biztosítja.

5. iDevices Switch

A különféle intelligens kapcsolók nem számítanak nagy újdonságnak a csatlakoztatott otthon világában, vannak azonban olyan termékek, melyeket érdemes közelebbről is megvizsgálni. Ilyen például az iDevices fejlesztése, a Wi-Fi és Bluetooth-kompatibilis eszköz segítségével ugyanis okostelefonon keresztül gyakorlatilag bármilyen berendezés állapota ellenőrizhető. Sőt, a beállítások a család mindennapi életéhez alkalmazkodva igényre is szabhatók, különbözó „zónák” is elkülöníthetők, aminek révén a lakás meghatározott pontján az összes ott lévő eszköz ki- vagy bekapcsolható.

4. Stack okosizzó

A Stack okosizzó beépített mozgásérzékelője révén azonnal tudja, ha valaki belép a szobába vagy elhagyja azt, tulajdonosának így nem kell a világítás le- és felkapcsolásával foglalkoznia. A fény intenzitása is az emberi élet napi ritmusához igazodva változik, reggelente kissé élesebb árnyalat segíti a felkelést, esténként pedig melegebb tónus segíti a szem pihenését. Ezen kívül a szoba aktuális fényviszonyaihoz igazodó világításfok is beállítható, az energiahatékony működésnek köszönhetően pedig nem kell attól tartani, hogy az intelligens villanykörte használatával megnő az áramszámla.

Cikkünket hamarosan folytatjuk.