A közösségi finanszírozás és a mesterséges intelligencia találkozása Az elmúlt időszakban mind a mesterséges intelligencia (AI), mind a közösségi finanszírozás piaca látványos növekedést mutatott fel. A jelentős bővülést a két terület együttműködése is erősíti. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3187/articles/20171010173915/mesterseges-intelligencia-kozossegi-finanszirozas.jpg

A közösségi finanszírozás és a mesterséges intelligencia találkozása

2017. október 10. 21:00
15'
Az elmúlt időszakban mind a mesterséges intelligencia (AI), mind a közösségi finanszírozás piaca látványos növekedést mutatott fel. A jelentős bővülést a két terület együttműködése is erősíti.

A számtalan idevágó fejlesztés közül kiemelhető a LiveEdu, a hagyományos és videóalapú oktatásra fókuszáló platform, amelyről külön kampány is indult az Indiegogón. A cég azt tervezi, hogy a világon mindenhonnan összegyűjtött tanulási projektötletekkel bővíti saját katalógusát. Íme, néhány további kampány a közösségi forrásgyűjtő oldalról, az Indiegogóról:

Artificial Intelligence A-Z

Az AI az a technológia, amely alapjaiban változtatja meg ember és gép együttműködését. Az Artificial Intelligence A-Z nevű cég How To Build An AI projektje abban segít, hogy a felhasználók megismerjék és megtanulják ezt az új technológiát. Többek között azoknak kínál eszközöket és kurzusokat, akik ezen a területen képzelik el a karrierjüket, vagy csak szeretnének hozzájárulni az AI-világ jobbá tételéhez.

Arsenal

Az Arsenal gyakorlatilag egy mesterséges intelligencia által irányított kameraasszisztens, amely teljesen átalakítja fényképezést szokásokat. A korszerű gépi tanuláson alapuló hardver lehetővé teszi, hogy minden kattintás eredménye tökéletesre sikerüljön. Az algoritmus 18 különböző környezeti faktort értékel, mielőtt automatikusan beállítaná az optimális értékeket. A cég kampánya annyira jól sikerült, hogy több mint 3 millió dollárt, a szükséges összeg több mint ötvenháromszorosát sikerült összegyűjteniük.

Sensoria

A cég sportfelszerelése a mesterséges intelligencia segítségével követi nyomon az egészségügyi paramétereket, és fontos információkkal látja el a sportolót, aki ezeket az eredményeket is felhasználhatja az állapotfejlesztésre és a jobb teljesítmény elérésére.

Nakamichi Edge

A zenerajongókat várhatóan érdekelni fogja a Nakamichi Edge zsinór nélküli fejhallgatója. A szerkezet AI algoritmusok segítségével figyeli a környezetet, és ennek megfelelően tökéletesíti a pillanatnyi hangzást, így például egy koncerten minél tökéletesebb zenei élményt biztosít.

Career Muse

Az álláskeresőknek segít a Career Muse, amely szintén AI algoritmusokat használ, hogy a cégek által használt, a pályázókat automatikusan szűrő rendszereken átsegítse a jelentkezőt. A rendszer átolvassa a pályázó önéletrajzát, és a pozícióhoz megfelelő kulcsszavakkal látja el anélkül, hogy a valóságon bármit is ferdítene.

Még több pénzre van szükség 

Ma már minden területen az egészségügytől az oktatásig jelen van a mesterséges intelligencia, a kapcsolódó projektek zöme azonban nem valósulhatna meg közösségi finanszírozási platformok nélkül. A befektetők többnyire túl szigorúnak bizonyulnak, és legtöbbjük elutasítja a nagyon egyedi vagy egyenesen őrültnek látszó ötleteket. A tényleges felhasználók viszont a közösségi finanszírozáson keresztül, megnyithatják az utat a különlegesebb, számukra hasznosnak tűnő projektek előtt is. 

Forrás: ReadWrite

A figyelmébe ajánljuk:

Elveszik-e a munkánkat a robotok?

Az ipari automatizáció trendjét többnyire kétféle szemszögből mutatják be: vagy a technológia iránti lelkesedéssel, vagy pedig komoly aggodalmakkal, hiszen az újabb gépesítés tömegek munkájának elvesztésével járhat.
Olvasson még a témában:

Kisokos a Big Datához

Ha érdekli a „Nagy Adat”, de nem tudja, hogyan vágjon bele, akkor adunk egy kis segítséget, hogy a kezdetekkor mivel érdemes tisztában lenni.