A Tile újabb okosnyomkövetőt dobott piacra A Bluetooth segítségével működő apró kütyük lényege, hogy a kulcsra, telefonra, vagy épp divatos táskára erősítve nyomon kövessék azokat. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3035/articles/20170809111550/tile-pro.jpg

A Tile újabb okosnyomkövetőt dobott piacra

2017. augusztus 9. 11:55
3'
A Bluetooth segítségével működő apró kütyük lényege, hogy a kulcsra, telefonra vagy épp divatos táskára erősítve nyomon kövessék azokat, így tulajdonosuk az applikáción keresztül is megtalálhatja, hogy hol hagyta el a fontos holmijait.

A Tile már évek óta gyártja apró, négyzet alakú nyomkövetőit, melyek segítenek vigyázni a feledékeny felhasználók legfontosabb tárgyaira, így akár a Michael Kors táskáira is. A kapcsolódó alkalmazás segítségével az eszköz „megcsörgethető”, a Tile közepén található gomb pedig a telefont készteti hangadásra, hogy visszafelé is működjön a rendszer.

Most a gyártó új szériát indít a termékcsaládban, a Pro elnevezésű elegánsabb és sportosabb kiegészítőkből. Már a név alapján is egyértelmű, hogy miként különböztetik meg a két változatot: a Style úgy néz ki, mintha egyenesen egy divatmárka tervezőasztaláról dobták volna piacra, fehér és arany színben, míg a Sport ugyanennek sötétebb, barázdáltabb külsejű változata. Mindkét modell vízálló, 60 méteres Bluetooth-hatótávolsággal és a korábbi daraboknál kétszer hangosabb hangszóróval rendelkezik.

A hardveres frissítés után a szoftver ráncfelvarrásáról is gondoskodtak: az applikáció új verziója lehetővé teszi, hogy a felhasználó megkülönböztesse a különböző tárgyakhoz rendelt hangerőt és csengőhangot, valamint pontosabban képes megmondani, milyen távolságra van egymástól a telefon és a nyomkövető. 

Még fontosabb azonban az okosotthonok támogatása, mely a gyakorlatban az Amazon Alexa és a Google Home integrációját jelenti. Ha tehát a tulajdonos otthonában próbálja megkeresni a kulcsát, elég csak hangutasítással szólnia a virtuális asszisztensnek, amely a megfelelő elnevezés alapján meg tudja csörgetni az elveszett tárgyat.

Az eszköz megvásárolható a cég webshopjából 35 dolláros (9 ezer forintos) áron, de 60 dollárért (15 ezer forintért) kettő is vehető egyszerre, ráadásul a cég Magyarországra is szállít. Valószínűleg ez az ár akkor éri csak meg a felhasználóknak, hogyha hajlamosak elhagyni a fontosabb tárgyaikat, és azok pótlása ennél sokkal többe kerülne.

Forrás: The Verge

A figyelmébe ajánljuk:

A nyomkövetés evolúciója

Ahogy fejlődik a technológia, úgy lesz egyre elérhetőbb, egyre megbízhatóbb és egyre olcsóbb is a nyomkövető technológia.

40-szer többet tud az okoskabát

Számtalan viselhető eszközzel lehet találkozni az interneten, melyek egymásra licitálnak abban, melyik tud több feladatot ellátni. Íme, egy ruhadarab, amelynek fejlesztői negyven funkcióval kérkednek.
Olvasson még a témában:

Kisokos a Big Datához

Ha érdekli a „Nagy Adat”, de nem tudja, hogyan vágjon bele, akkor adunk egy kis segítséget, hogy a kezdetekkor mivel érdemes tisztában lenni.