Automatizált szekrénnyel is megúszható a mosás

Automatizált szekrénnyel is megúszható a mosás

Automatizált szekrénnyel is megúszható a mosás

még több m2m

4 perc

A Dolgok Internete fejlesztéseinél a határ a csillagos ég, amit jól mutat a ThreadRobe elnevezésű intelligens ruhásszekrény is.

A speciális bútor tárolja és szortírozza a ruhákat, a kapcsolódó alkalmazás pedig akár divattippeket is ad. A mosás, a teregetés, a ruhák összehajtogatása és elpakolása is időigényes. Az automatizált szekrény ezt a munkát venné át: bár a ThreadRobe összehajtogatni (egyelőre még) nem képes a ruhákat, helyette viszont a kapcsolódó applikációnak köszönhetően felakasztja azokat oda, ahová a felhasználó szeretné.

A folyamat úgy működik, hogy a tiszta ruhát csak be kell dobni a szekrény aljában található (a mosógépekéhez hasonló) dobba, majd egy gomb segítségével be kell kapcsolni a „varázsszekrényt". A berendezés a belsejében található nedvességérzékelő szenzor segítségével megállapítja, hogy a ruhák valóban tárolásra készek-e, ezek után pedig azonosítja és a megfelelő sorrendben felakasztja azokat a helyükre.

Kukkantson be a jövő gardróbjába!

Az okosszekrény két változatban érhető el, az egyik 100 darab, a másik pedig 200 darab ruha tárolására alkalmas, de mivel a dobba betehető mennyiség korlátozott, így nagyobb darabszám esetén a ruhákat csak több fordulóban tudja elpakolni a rendszer.

A kapcsolódó Android alkalmazás segítségével a felhasználó kiválaszthatja az éppen viselni kívánt darabokat, melyeket a szekrény először leakasztja, átgőzöli (a gyűrődések elkerülése végett), majd behelyezi a dobba, ahonnan egyszerűen kivehetőek. Az sem jelent problémát, ha sok ruhára van szükség, mert a tulajdonos éppen utazni készül. Bármikor bárhonnan kiválaszthatja azokat, akkor is, ha éppen vásárol, vagy csak épp szörföl az interneten.

Természetesen internetkapcsolatra mindenképpen szükség van a használathoz. A ruhavásárlás egyelőre még nem lehetséges az applikáción keresztül, de amennyiben a fejlesztés beváltja a hozzáfűzött reményeket, akkor a jövőben a fejlesztők ezzel a funkcióval is bővíthetik a szolgáltatást.

Forrás: TechDigg