Dubajban már tesztelik a személyszállító drónt Még tavaly mutatták be először a kínai Ehang 184-est, mely akkor a teljesen autonóm közlekedés lehetőségét ígérte. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/2606/articles/20170216161718/dubai-dron.jpg

Dubajban már tesztelik a személyszállító drónt

2017. február 17. 09:10
3'
Még tavaly mutatták be először a kínai Ehang 184-est, mely akkor a teljesen autonóm személyi közlekedés lehetőségét ígérte – mostanra éles tesztfázisig jutottak a közel-keleti országban.

Az elektromotorokkal hajtott drón egy személyt képes szállítani és akár háromszáz méteres magasságba is emelkedve 100 kilométer per órás sebességre gyorsulhat. Elemeivel egyszerre félórás, legfeljebb ötven kilométeres utat tud megtenni – számolt be a próbaüzemről az Index.

Beülne egy önjáró helikopterbe?

A szerkezet repülés során végig kapcsolatban áll egy vezérlőközponttal, ez azonban csak az esetleges meghibásodások esetén lép közbe, a rendszer teljesen automatikusan képes A pontból B pontba szállítani utasát.

Az okostelefonos applikáción „megrendelhető” légitaxi a kívánt helyen landol, beszállás után pedig a beépített táblagép segítségével lehet megadni a célállomást. A szerkezet, mérete miatt, egyelőre csak egy, legfeljebb 100 kg súlyú utast és kis csomagját képes szállítani.

Dubaj korábban is tesztelt önjáró közlekedési eszközöket. Az Egyesült Arab Emírségek a hatóság közlése szerint 2030-ra a közlekedés egynegyedét ilyenekkel szeretné megoldani.

A figyelmébe ajánljuk:

Több drón, nagyobb rizikó

A távirányítható repülő szerkezetek számtalan módon tehetik hatékonyabbá az életet, viszont mivel minden eszköz feltörhető, így a repülési kockázatok mellett újabb sebezhető pontot is jelenthetnek a okosvárosok számára.
Olvasson még a témában:

Drónok figyelik a bálnákat

A pilóta nélküli repülők használatával a hosszúszárnyú bálnák és a kutatók számára is biztonságosabbá válhat a bolygó legnagyobb emlőseiben élő mikroorganizmusok vizsgálata.

Okosotthonra fel!

Egyre szélesebb a különféle intelligens otthoni megoldások és berendezések termékpalettája, így aki az otthoni felújítás mellett dönt, annak érdemes minél körültekintőbben választania.

Robotméhek segíthetnek a beporzásnál

A méhállomány folyamatos csökkenése drasztikus következményekkel járhat az élelmiszer-termelésben, hiszen ezek a rovarok rendkívül hasznos munkát látnak el a termesztett növények beporzásánál.